Георги Гергов: Гласувах за бъдещето на Русия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Март 2018 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Гергов: Гласувах за бъдещето на Русия

/КРОСС/ „Гласувах за бъдещето на Русия", заяви убедено и оптимистично почетният консул на Руската федерация у нас Георги Гергов. Тъй като притежава двойно гражданство - българско и руско, той упражни избирателното си правото в пловдивската задгранична предизборна секция на Руската федерация. „Този ден е важен не само за Русия, но и за България, и за света.

Русия е необходимият за човечеството балансьор", каза Гергов, след като пусна бюлетината.

„Пореден неуспешен компромат и опит да се дестабилизира, да се подрони авторитета на страната" - така отговори той на журналистически въпрос за „лондонския" скандал.

Според него Русия върви напред, а това явно дразни определени сили. „Идете да видите, Русия се развива, не само в Москва и големите градове, а навсякъде - от столицата до Далечния изток. Русия е друго измерение!", посочи Георги Гергов.

Той подчерта, че времето ще оцени какво е Русия за света, а за българите тя има специално място. „Поне 70% от нашия народ са русофили", изтъкна председателят на социалистите в Пловдив област. За топлите чувства между двата народа се изказа и посланика Н.Пр. Анатолий Макаров.

Руският дипломат пристигна в града на тепетата, за да провери как протича изборния ден в пловдивската секция.

Двамата с почетния консул Георги Гергов се спряха да погледат концерта „С Русия напред", организиран от руската диаспора в двора на пловдивския клуб „Берьозка".