Завърши гласуването в Русия - 59.5% гласували към 19 часа
Секция: Русия
18 Март 2018 19:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши гласуването в Русия - 59.5% гласували към 19 часа

/КРОСС/ Избирателната активност на произвежданите днес президентски избори в Русия е 59% към 19 ч. московско време, сочат данните на Централната избирателна комисия.

Към 18:12 часа бе отчетена активност от 54,32 на сто, а към 19 часа достигна 59,5% според информацията, публикувана на сайта на Централната избирателна активност (ЦИК), предаде ТАСС.

Данните за активността на избирателите се отчитат на екран в информационния център на федералната ЦИК. Те се обновяват на всеки три минути.

В полицията днес са постъпили 642 сигнали за нарушения на избирателното законодателство, обяви първият заместник-министър на вътрешните работи на Русия Александър Горовой. Отчитаме спад на броя на престъпленията, административните нарушения и дори на пътно-транспортните произшествия, допълни Горовой.

По-рано Централна избирателна комисия съобщи, че сайтът на ЦИК е бил подложен на компютърна атака от IP-адреси от 15 страни.

Избирателните секции в Западна Русия затварят в 20 ч. московско време (19 ч. българско време). Изборният ден ще завърши час по-късно (20 ч. българско време) в анклава Калининград - най-западната територия на страната, която се простира в 11 часови пояса.

110 милиона руснаци имат право на глас. Няма съмнение, че безспорният победител ще бъде Владимир Путин. Въпросът е с колко и при каква избирателна активност.