Предстоящи събития на 20 март 2018
Секция: Предстоящи събития
20 Март 2018 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 20 март 2018

/КРОСС/ ***
Варна.
От 16.00 часа, в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков" във Варна Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие изложба, с която Варненската библиотека ще отбележи 135-ата годишнина от създаването си и 125-ата годишнина от рождението на нейния първи директор. В 16.45 часа председателят на Народното събрание ще разговаря с председателя на Фондация „Международен балетен конкурс - Варна" Димитър Димитров и членове на Управителния съвет на организацията.
По-късно тя ще се запознае с направеното по изграждането на варненския булевард „Васил Левски", което е най-големият инфраструктурен проект на града.

***
София.
От 09.30 часа, в Хотел Балкан ще се проведе конференция по случай Деня на потребителите. Темата е "Цифровата икономика - какви са ползите за потребителите?" Участие в нея ще вземата министърът на икономиката Емил Караниколов, председателят на българския Икономически и социален съвет проф. д-р Лалко Дулевски и др.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Съвета.

***
София.
От 10.00 часа Конституционният съд ще проведе заседание по делото по искане на Седемдесет и пет народни представители от 44-тото Народно събрание на основание на чл. 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България за произнасяне за съответствие на сключената от Република България Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие с Конституцията на Република България преди ратификацията ѝ.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел Д., Деян С., Динко Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Тр. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Музея ба съобщенията (ул. „Гурко" 6) заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски ще валидира пощенско-филателно издание на тема „140 години от Руско-турската освободителна война".

***
София.
От 10.30 часа в Агенция „Пътна инфраструктура" ще се проведе брифинг, на който ще бъдат предоставени основните изводи от доклада за срутището на ІІ-86 Смолян - Мадан. Той ще бъде представен от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология" в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борис Т., Иван Т., Виктория Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин Д., Николай И., Красимир Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа във Висшето училище по телекомуникации и пощи ще се проведе Дискусионен форум "Лидерството като бранд в условията на Четвърта индустриална революция.

***
София.
От 11.00 часа в зала № 8 на Националния дворец на културата ръководството и членове на Комисията за защита от дискриминация ще се срещнат с ръководството на НДК и ще им връчат сертификат за достъпност.

***
София.
От 12.00 часа в Голямата зала на БТА ГД „БОЕЦ" ще представи на пресконференция информация и документи от Национална агенция по приходите (НАП) и други институции за несъбран Данък добавена стойност (ДДС) от 2000 до 2017 г.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Г., Цено Ф., и Борис Р., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Филип К., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Б., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на Националния институт на правосъдието (НИП) Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе среща с представителите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Тодор С., Владимир Р., Илия Е. и др., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 501 на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе международна конференция на тема „Корейския иновационен модел, моделът за технологична комерсиализация на Фраунхофер и уроци за България". Приветствие ще отправи министърът на образованието Красимир Вълчев.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, народният представител от „БСП за България" Николай Цонков и общинският съветник Иван Таков ще проведат приемна за граждани на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.50 часа, в конферентната зала в Дома на Европа, ул. „Г. С Раковски" № 124 европейският комисар отговарящ за транспорта Виолета Булц ще даде пресконференция.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия" на НХА Италианският културен институт в София ще открие изложбата „Идентичност между символика и цветове".

***
София.
От 18.00 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се състои премиерата на стихосбирката „67 сутрини" на Недялко Йорданов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде открита изложбата „Супата на Кафка" на Галина Йотова.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" Детският радиохор посреща пролетта с концерт.

***
София.
От 19.30 часа на сцена в „Червената къща" ще бъде представена постановката „Високо там горе", посветена на руската поетеса Анна Ахматова.

***
София.
От 20.00 часа в „Червената къща" темата „Градско земеделие в София: хоби, начин на живот или оцеляване?" ще бъде обект и на дискусия между български и гостуващи от Сао Пауло и Холандия експерти.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Пейчо Бюлбюлев ще проведе приемна да граждани.

***
Белене.
От 8.15 часа ще се проведе протест на служителите в затвора в Белене.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в района на Военно формирование 26 400- Благоевград ще се проведе Тържествен ритуал за полагане на военна клетва и „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника".
***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „22 септември" ще бъде представена книгата на проф. Иво Христов „Пред пепелището на нестаналото българско общество".

***
Бургас/Айтос.
В ДКЦ Айтос ще се проведе кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

***
Варна.
От 12.00 в сградата на Община Варна ще се проведе пресконференция, организирана от Движение Възраждане. Поводът за пресконференцията е организираният от Възраждане протест на 26 март във връзка с пристигането във Варна на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще се проведе среща на ТЗ ГРАО.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново кметът Даниел Панов ще се срещне с ученици.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „70 години Великотърновски художници 1948-2018".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков" ще бъде представена библиографията „Академик Иван Радев" по повод 75-годишнината на ак. Иван Радев - почетен гражданин на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Зала 30 на Младежки дом ще се състои концерт на ученици от Музикалната школа по повод Празника на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се състои съвместен концерт на ученическия оркестър на СУ „Емилиян Станев" и Духовия оркестър при Община Велико Търново.

***
Видин.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще посетят селата Капитановци (11:30 ч., сградата на читалището) и Покрайна (12:30 ч. ,в центъра на селото ), във връзка с продължението на проект „Топъл обяд в Община Видин".

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Областно първенство по хандбал за юноши и девойки 8 - 10 клас от ученически игри 2017/2018 година.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде представена стихосбирката „Радост, мъка и тъга" с автор Стефка Токмакчиева - член на ТЛГ „Асен Разцветников".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа НЧ „Напредък-1869" Държавна опера - Бургас ще представи музикалния спектакъл „Оскарите в музиката" с участието на Милица Гладнишка и Филип Аврамов. Диригент - Левон Манукян.

***
Каварна.
От 10.00 часа в спортна зала „Олимпиада" за поредна година община Каварна ще бъде домакин на областният кръг на ученическите игри по хандбал за област Добрич.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Александър Дончев от македонския град Струмица ще покаже в изложбата си „Монос".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита изложба на класа по рисуване към читалището.

***
Кюстендил.
От 12.20 часа в сградата на Окръжна прокуратура ще бъде открита „Синя стая", след което ще се представи отчет за дейността на прокуратурата за 2017 година.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в залата на Възрожденското училище ще бъде открита изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа".

***
Монтана.
От 19.00 часа в Драматичен театър - Монтана ще се състои премиерата на "Мистерията "Дон Жуан" от Анатолий Крим, режисьор Минчо Събев.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иванка Ройдова, обвинена в поръчване убийството на 6 души, свои роднини.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Драгомир Д., обвинен в избягване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери. Делото е насрочено в разпоредително заседание.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 3 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Атанас К., обвинен в присвояване на чужди вещи - оръжия и боеприпаси от спортен клуб-стрелбище.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени в изработка и продажба на фалшиви документи за завършено висше образование. По делото са призовани 36 свидетели.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Концертната зала министърът на културата Боил Банов ще участва в пресконференция за бъдещето на Пловдивската опера, организирана от Фондация „Дом за Пловдивската опера".

***
Пловдив.
От 11.15 часа на новото кръгово на разклона за с. Крумово на пътя Пловдив - Асеновград ще се състои брифинг за важните пътни проекти на региона. Ще участва представител на АПИ.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Концертна зала в град Пловдив фондация „Дом за Пловдивската опера" организира пресконференция по повод катастрофалното състояние на Концертна зала, провалянето на цял сезон за концерти на Държавна опера Пловдив и липсата на резултатни действия от страна на държавата за ремонтирането й.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Плевен
От 11.00 часа в сградата на ОДМВР-Плевен ще се проведе брифинг, на който ще бъде направен отчет-анализ на дейността на дирекцията. На него ще присъства и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала 2.101 на Русенския университет ще се състои премиера на филм на известния български радио журналист и телевизионен коментатор Коста Филипов.

***
Русе.
От 15.00 часа в корпус 2, зала 101, на Русенски университет „Ангел Кънчев", Русенски университет, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети" - Русе и работодатели от счетоводни къщи ще проведат съвместна инициатива под надслов „Триъгълник на успеха - път към изграждане на човешкия капитал".

***
Русе.
В СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ" волейболна игра, в която ще се включат ученици от френските паралелки, служители франкофони на Монтюпе и играчи от най-успешния, непобедим отбор от сезон 2017/2018 на волейболната Висша лига - „Дунав" по повод световната седмица на Франкофонията.

***
Русе.
От 19.00 часа в Доходно здание, ще се състои поредният вълнуващ концерт от фестивалния афиш на МФ. Мартенски музикални дни 2018.

***
Смолян/с. Търън.
В 12:30 часа в село Търън областният управител Недялко Славов и кметът на община Смолян Николай Мелемов ще се срещнат с кметовете и жителите на населените места, блокирани от свлачището край Тикале.

***
Хасково.
От 10.30 часа в Центъра за обществена подкрепа (ЦОП), който се намира на ул. „Цар Освободител" 2, ще се проведе Ден на отворените врати в социалните услуги, организиран от Община Хасково.

***
Хасково.
От 15.00 часа в Младежкия център в града ще се проведе пресконференция с участието на проф. Борислава Танева и Цанислав Петков по повод предстоящ концерт.

***
Хасково.
От 10.30 часа във фоайето на Образцово народно читалище "Заря" ще се проведе кандидатстудентска борса.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 16.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 73 години от Дравската епопея.

***
Шумен.
От 17.00 в стая 25 на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се състои проява "Какво научихме от "Рибния буквар" по повод патронния празник на училището.