Автобусът с българи в Египет се преобърнал заради пясък по пътя, твърди шофьорът
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2018 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автобусът с българи в Египет се преобърнал заради пясък по пътя, твърди шофьорът

Шофьорът, който е управлявал катастрофиралия автобус с български туристи в Египет, заяви, че причината за инцидента е пясък на пътното платно, съобщи bTV.

Водачът е представител на местна превозваческа фирма. Той е обяснил пред свои колеги, че автобусът се е преобърнал заради наличието на пясък по пътното платно. Вчерашният инцидент е първо провинение на водача, откакто работи са фирмата.

Представителят на фирмата Уалид ел Софи разказва, че версиите за инцидента са различни за момента. "Някои хора казват, че шофьорът е карал твърде бързо, други - че не е успял да овладее автобуса. Полицията разследва", обясниха от туристическата фирма.

Водачът на рейса е задържан от полицията и ще остане в ареста докато не се изяснят обстоятелствата около произшествието. "Ако е виновен, ще остане в ареста, ако не - ще го пуснат", заяви говорителят и допълни, че ако се докаже вина, шофьорът ще бъде обвинен от египетската прокуратура и уволнен от превозваческата фирма.

От фирмата обясняват още, че към момента няма как да се осъществи връзка с шофьора на рейса, понеже е задържан. "Това тук е нормална практика. Тече полицейско разследване, което проверява дали е допуснал грешка, дали наистина е карал бързо".

"Той е казал, че е имало пясък на пътя, а това е магистрала и там се кара сравнително бързо, така че, ако е имало пясък, това със сигурност е повлияло на шофирането. Шофьорът твърди, че този пясък е причината да се стигне до катастрофата. Ние не сме сигурни в това. Последната дума е на полицията", заяви Уалид ел Софи.

Стана ясно и че водачът също е получил леки травми вследствие на удара.

По-рано днес от българската туристическа фирма заявиха, че няма ясна версия за инцидента. Властите в Египет предполагали, че автобусът се движел с превишена скорост. Автобусът е влязъл в завой с висока скорост, излязъл е от пътя и се е обърнал.

По думите на българската стрна автобусът е на египетски фирма превозвач, една от най-големите и утвърдени такива фирми в екзотичната страна. Водачът на рейса също е египетски гражданин.

За момента групата продължава екскурзията. 6 души остават в Хургада. Там ще минат преглед и ще се придвижат до България, когато бъдат изписани.
Всички имат медицински застраховки. Всичко здравни разходи се поемат.