Плащаме за паркиране в София през мобилна апликация
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2018 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плащаме за паркиране в София през мобилна апликация

/КРОСС/ ЦГМ отваря системата си за всички възможни мобилни приложения

Нова услуга ще стартира Цeнтърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец. Тя позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение. Цената не се променя - един лев за „зелена" зона и два лева за „синя". Условието е клиента да има интернет на телефона и свалено подходящо приложение. Има версии за Android и iOS платформи.

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за „синя" и до 4 часа за „зелена" зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобила. Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез СМС, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез СМС-и. Тази опция остава като алтернативна в апликацията.

Центърът за градска мобилност насърчава внедряването на технически иновации и остава отворен за предложения за мобилни приложения, които улесняват гражданите.
Приложенията чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ.