Предполагаемият „сериен бомбаджия“ в Тексас е мъртъв след полицейска акция
Секция: СВЯТ
21 Март 2018 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предполагаемият „сериен бомбаджия“ в Тексас е мъртъв след полицейска акция

/КРОСС/ Заподозреният за серия смъртоносни бомбени експлозии в Остин, Тексас, е мъртъв след мащабна полицейска операция, съобщи Би Би Си, позовавайки се на US медии.

Мъжът загинал след взривяване на устройство на междущатска магистрала в район, намиращ се северно от града, съобщи Си Би Ес нюз.

Агенти на ФБР извършват разследване на място.

Това става след експлодиране на четири колетни пратки в Остин и една в Шерц, на стотина километра южно от щатската столица.

Кадри от охранителни камери на „лице, представляващо интерес" и излъчени от американски медии, показват бял рус мъж да носи големи пакети.

Очаква се полицията на Остин по-късно днес да даде подробности по случая.

При първата експлозия в къща в Източен Остин на 2 март загина 39 годишен мъж. На 13 март в други райони на града избухнаха две бомби. Убит беше 17-годишен младеж, а майка му и възрастна жена бяха ранени.

На 18 март с бомба капан в Остин бяха ранени двама мъже. Заради направата на устройството полицията предполагаше, че извършителят има добра квалификация за този вид дейност.

Последната експлозия бе на 20 март в разпределителен пункт на „Федекс" в Шерц, като взривилата се пратка била предназначена за Остин.

Полицията на тексаската щатска столица обяви награда от $100 000 за информация, която да доведе до залавянето му, а губернаторът на Тексас Грег Абът добави още $15 000.