Осъдиха мъж и жена от Белослав за купуване на гласове
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2018 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха мъж и жена от Белослав за купуване на гласове

/КРОСС/ Районен съд - Варна осъди жители на Белослав за купуване на гласове. Деянието представлява престъпление против политическите права на гражданите и е наказуемо по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж от град Белослав бяха признати за виновни в извършването на такова престъпление през м. март 2017 год., в кампанията за парламентарните избори.

В две населени места - гр. Белослав и гр. Велико Търново, 38-год. подсъдим предложил на общо 18 души имотна облага - парични суми от по 30 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателните си права в полза на определен кандидат на конкретна политическа партия, чрез гласуване с преференция. Отново парична облага - суми от по 30 лева, предложила от своя страна подсъдимата 33-год. жена на други общо 38 лица от Белослав, също за да дадат вота си за определен кандидат.

Подсъдимите са с чисто съдебно минало. Районен съд - Варна им наложи наказания от по 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.