Оневиниха учителка, обвинена, че е посегнала на 2-годишно дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2018 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оневиниха учителка, обвинена, че е посегнала на 2-годишно дете

/КРОСС/ Първото дело срещу педагог за насилие над дете в детска градина приключи с оправдателна присъда, съобщи Нова.

Учителката Павлина Ерова беше съдена, че е упражнила насилие върху 2-годишно дете през миналия септември в Панагюрище. Родителите на детето твърдяха, че то е било нападнато и момченцето било с насинени лице, уши и шия.

Нито семейството на детето, нито техния адвокат обаче присъстваха на делото. В исковата си молба семейството претендира за морално наказани и за обезщетение от възпитателката. Те искат 5000 лв. от Ерова.

Тя от своя страна е категорична, че не е посягала на детето и коментира паричния иск.

"Не, не е морален. Гражданският иск е за 5 хиляди лева. Трябва да платя обезщетение. Как ще бия дете? Аз съм 40 години педагогически стаж. Аз ако го набия първия ден, то как ще идва при мен още 4-5 години да го възпитавам и образовам", обясни Павлина Ерова.

Припомняме, на 5 септември миналата година дядото на 2-годишното тогава дете го взима от детска градина "Пролет". Момченцето, което по това време е на 2 години и 3 месеца се прибира у дома с насинени лице, уши и шия.

Учителката обяснява на родителите, че нараняванията на момченцето са от по-голямо дете в детската градина. Момченцето било нахапано от по-голямо дете.

Заради неявяването на родителите, съдът прекрати делото и оневини учителката. Ерова заяви, че ще съди дядото на хлапето защото, я нападнал пред децата, ударил й два шамара и я заплашил с убийство.

След инцидента жената е напуснала учебното заведение и към момента е без работа. Съдът осъди родителите да поемат и разходите на учителката - 500 лева адвокатски хонорар.