Онлайн търговията в България има огромен потенциал
Секция: ИКОНОМИКА
22 Март 2018 19:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Онлайн търговията в България има огромен потенциал

/КРОСС/ Онлайн търговията расте с двуцифрени темпове навсякъде по света. Има и пазари като България и Румъния, където този растеж е дори още по-голям. Регионът е много важен за развитието на сектора. Това коментира пред телевизия "Блумбърг"Рафаел Кампос, мениджър Глобален маркетинг и продажби във VTEX.

"В момента на българския пазар например има определени проблеми, криещи се в методите за плащане", смята експертът. „Разработват се обаче различни технологични решения, които до 2-3 години трябва да се справят с проблемите.

Те ще са полезни за много компании да се развиват не само тук, но и в региона", каза още Кампос. Според него, всяка страна има своя уникален подход за развитие на онлайн търговията.

"Така например в Бразилия интернет пазаруването е претърпяло бум в периода 2008-2010 заради масовото въвеждане на ваучери за отстъпка, благодарение на които клиентът може да спести до 80% от цената.

Подобна, но не точно, е и стратегията в Аржентина - търговците работят директно с банки, които например осигуряват 40% намаление в цената на електрониката всяка сряда.

Голямо предимство на българския пазар е, че компаниите тук не се ограничават само до местните клиенти, а гледат към експанзия за цяла Европа, което е много лесно с оглед на характеристиките на единния пазар в ЕС", каза още експертът.