Руският посланик в Лондон: Няма доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри
Секция: Русия
22 Март 2018 18:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският посланик в Лондон: Няма  доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри

/КРОСС/ Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко заяви на пресконференция в Лондон, че Даунинг стрийт не е предоставил никакви доказателства, че Москва стои зад инцидента в Солсбъри.

Докато премиерът Тереза Мей е на дипломатическа мисия в Брюксел за подкрепа на британската позиция спрямо Русия, Яковенко заяви, че досега Лондон не е предоставил официално доказателства за покушението срещу Сергей и Юлия Скрипал нито на Организацията за забрана на химическите оръжия, нито на Русия, нито на съюзниците си, нито на широката общественост:

"Великобритания без никакви доказателства обвини Русия в отравянето на трима души и продължава да отказва да сътрудничи. Ние не можем да приемем това."

И Яковенко си послужи с прочутия цитат на Роналд Рейгън: „Вярвай, но проверявай".
По отношение на вчерашния коментар на Борис Джонсън за световното първенство по футбол, Яковенко заяви, че британското правителство е свободно да взема решения за участието в световната купа, но никой няма право да обижда руския народ, който разгроми нацизма със загубата на повече от 25 милиона души, като сравнява Русия с нацистка Германия.

Яковенко заяви, че на Великобритания не може да се вярва, че страната има доказана репутация в нарушаване на международните закони