Дончо Атанасов, АПИ: Снегът не ни изненада, всички магистрали са почистени
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2018 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончо Атанасов, АПИ: Снегът не ни изненада, всички магистрали са почистени

/КРОСС/ Снегът не ни е изненадал. Преминават доста мощни средиземноморски циклони, тази нощ също се очаква такъв. В момента всички магистрали са почистени, след половин час ще пуснем и тежкотоварното движение по пътя Русе-Бяла.

Направихме проверка на инцидента там - поради несъобразена скорост на тира е станало това. Всеки водач на МПС трябва да се съобразява с пътните условия. Това каза председателят на АПИ Дончо Атанасов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Бих искал да съм ясен - българските пътища, които са 44 000 км, работят при много тежки метеорологични условия. Пътят работи при една амплитуда от 70 градуса, това е единият проблем за получаването на дупки по пътищата. Оттам поради дългото неремонтиране на някои пътища при влизане на вода в пукнатини, буквално за минути или часове се появяват дупки, каза още той.

В Европа условията са други. В Англия няма замръзване на пътищата, ако има то е еднократно. Там, където в последните години сме направили нови пътища, там проблеми няма.

Премиерът е гневен, аз също съм гневен. Не възможно, когато вали сняг, дупките да се запълват. В последните години правителството дава достатъчно пари, доколкото е възможно за поддържането на пътищата, допълни той.