България приема Босна и Херцеговина в Разград днес
Секция: СПОРТ
23 Март 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България приема Босна и Херцеговина в Разград днес

/КРОСС/ Националният отбор по футбол на България излиза срещу Босна и Херцеговина днес, в първи двубой за 2018 година.

Приятелският мач ще се играе на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Петър Хубчев изкара почти целия предишен цикъл, като не бе начело на България само при победата с 4:3 над Люксембург. И ако тогава Хубчев имаше оправдания, че групата с Холандия, Франция и Швеция е тежка и че за дебютните му мачове в Париж и Стокхолм не беше определял повиквателните след бягството на Петев, сега място за отстъпление няма.

Да, България изигра силни домакински мачове, като би Холандия и Швеция, но навън не убеди. Все същата несигурност в защита и липса на класа, на самочувствие в предни позиции. Видно е, че този отбор няма лидер и затова Петър Хубчев правилно залага на себераздаването и колективния дух, които повтаря като манна небесна във всяко свое изявление. Но само на мускули и думи не става. Нужни са дела, а засега те са твърде малко и не топлят.

Затова и днешният сблъсък с Босна и Херцеговина, която разполага с класни и водещи играчи от Серия А като Един Джеко (Рома) и Миралем Пянич (Ювентус), е добра възможност да наберем височина и самочувствие, които да ни позволят постепенно да достигнем крайната си цел. Защото, каквото и да си говорим, ние скоро едва ли ще имаме футболисти в такива отбори като босненците и затова всеки подобен двубой ще е от полза за Хубчев и щаба му за сверяване на часовниците.

Днешният двубой ще е под №11 за Петър Хубчев начело на България (4 успеха, 1 равен, 5 загуби, при голова разлика 11:16). Победата над финалиста на световното Саудитска Арабия с 1:0 в последния, в контролата в Португалия, дава надежди, че можем да разперим криле. А това, че новото начало е от дома на орлите -"Лудогорец Арена", е добра символика за успех. По отношение на повиканите Хубчев продължава с тенденцията да търси подмладяване, но и да налага гръбнак, около който да гради съставът.

Най-добрата рецепта би била занижени очаквания и непрестанна работа.

Защото, ако публиката става свидетел на повече мачове като тези с Холандия (2:0) и Швеция (3:2), когато тимът се раздава и момчетата оставят сърцата си на терена, дори и да не спечелим, хората ще си тръгват доволни от стадиона и следващият път пак ще са там, защото ще знаят, че можем и все някога ще полетим отново нависоко.