Борисов: Очертава се много тежка среща с Турция във Варна
Секция: ПОЛИТИКА
23 Март 2018 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Очертава се много тежка среща с Турция във Варна

/КРОСС/ Очертава се много тежка среща с Ердоган във Варна, защото отношенията са крайно влошени, призна премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.

Тази сутрин беше официално потвърдено, че срещата между лидерите на Европейския съюз и турския президент, на която Борисов ще бъде домакин, ще се състои на 26 март. До последно имаше неяснота дали това ще се случи заради напрежението между европейските лидери и Анкара.

"Що се касае до българските граждани - това, което трябва да знаят, е че този диалог цели 3 млн. мигранти да останат в Турция и да гарантираме външната си граница. Българите помнят какво беше миналата година в Харманли, знаем какво би станало ако толкова мигранти преминат границата, затова се надяваме да имаме споразумение с Турция", каза още Борисов, като подчерта, че срещата е и огромна отговорност за България, но и доверие към страната ни.

По повод заловените гръцки войници в Турция той изрази тревогата си за случващото се в региона, защото става дума и за наши граници. Борисов вече каза, че ще говори за това с Ердоган.