Стефан Данаилов тръгва на турне
Секция: КУЛТУРА
23 Март 2018 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Данаилов тръгва на турне

/КРОСС/ Нашумялата книга през последните четири месеца "Романът на моя живот", създадена в съавторство между популярния актьор Стефан Данаилов и журналиста Георги Тошев, ще бъде представена из страната и в няколко европейски града.

Поради огромния интерес на публиката Стефан Данаилов и Георги Тошев започват турне на книгата и филма "Монолог" в няколко града през март и април. Първи ще се срещнат с авторите на книгата почитателите в Бургас, Чирпан, Сливен, Казанлък, а през април в - Карлово, Димитровград, Асеновград и Стара Загора в операта, където ще бъде представен и спектакълът по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на Силвия Лулчева, Ненчо Илчев и Деян и Дарин Ангелови.

От Флоренция на 19 май започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на живота на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещне с обичания актьор. На 9 декември м.г. Данаилов отбеляза своята 75-годишнина с грандиозен спектакъл в Народния театър "Иван Вазов", а издателство "Книгомания" представи луксозното издание на автобиографичната му книга "Романът на моя живот". Тя продължава да бъде в класациите за продажби и през март.

Датите на турнето са: 29 март от 17.30 ч. в Чирпан, в голяма зала на общината; Сливен - 30 март от 17 ч. в зала "Май"; Бургас - 31 март от 11 ч. в Гранд хотел и СПА "Приморец". Представянето в конферентната зала ще води Георги Тошев, като ще гостува и самият проф. Стефан Данаилов. На 31 март от 15 ч. започва срещата в Казанлък, в Литературно-художествения музей "Чудомир".

Представянето е включено в програмата на ежегодните Чудомирови празници в града. На 16 април турнето продължава в операта в Стара Загора. Следва среща в Карлово - на 17 април от 18 ч. в камерната зала на Народното читалище "Васил Левски-1861"; в Димитровград - на 18 април от 18 ч. в Градската библиотека "Пеньо Пенев"; в Асеновград - на 19 април от 17.30 ч. в Градската библиотека "Паисий Хилендарски"; в Благоевград - на 16 май в рамките на театралния фестивал "Тара-ра-бумия".