Рекламодатели заплашиха да изоставят фейсбук и Зукърбърг
Секция: Технологии
23 Март 2018 20:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекламодатели заплашиха да изоставят фейсбук и Зукърбърг

/КРОСС/Рекламодателите заплашиха да прекратят съвместната работа с Facebook, ако съоснователят на социалната мрежа Марк Зукърбърг не изясни ситуацията със събирането на личните данни на потребителите. Информацията е на британския Daily Mail.

Три хиляди големи рекламни компании възнамеряват да спрат да работят с Facebook. А финансовите организации, които досега се интересуваха от акциите на компанията, планират да обявят бойкот на социалната мрежа, предава kaldata.com.

Според тази информация, незабавен отговор от IT гиганта иска и рекламната организация ISBA, обединяваща британските работодатели, представящи потребителски стоки. Предполага се, че хиляди други фирми, включително гигантите Unilever и Procter&Gamble, ще се откажат от Facebook, ако се докаже вината на социалната мрежа в незаконното събиране на лична потребителска информация.

Скандалът относно изтичането на потребителските лични данни от Facebook, пряко свързан с британската компания Cambridge Analytica, избухна миналата седмица. Информацията за потребителите е била събирана с помощта на приложението за съставяне на психологически портрети thisisyourdigitallife.

Марк Зукърбърг се извини за изтичането и обеща, че компанията ще вземе мерки, това вече да не се повтори.