Гришо с убедителна победа на турнира в Маями
Секция: СПОРТ
24 Март 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гришо с убедителна победа на турнира в Маями

/КРОСС/ Григор Димитров започна успешно участието си на турнира в Маями, побеждавайки германеца Максимилиан Мартерер с 4-6, 6-2, 6-1. Така той сложи край на серията от три поредни загуби и премина в трети кръг на Мастърса, съобщава БГНЕС.

В стартовия сет българинът имаше проблеми с първия си сервис, но постепенно навлезе в ритъм и в следващите две части не даде шансове на съперника си, с който за първи път спори на корта. След като един пробив реши първия сет в полза на немеца, Григор повече не сбърка на свой сервис, а проби съперника си четири пъти в следващите сетове и затвори мача след един час и 39 минути игра.

В следващия кръг противник на Гришо ще бъде французинът Жереми Шарди, който елиминира сънародника си Ришар Гаске със 7-5, 6-1. Поставеният под №3 българин се е срещал 4 пъти досега с 31-годишния Шарди и води с 3-1. Френският тенисист спечели първата среща между двамата на Ролан Гарос през 2011 г., но Димитров стана победител в следващите три, последната от тях на Откритото първенство на САЩ през 2016 г. в пет сета.