Първият непрекъснат пътнически полет Австралия-Великобритания пристигна
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Март 2018 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият непрекъснат пътнически полет Австралия-Великобритания пристигна

/КРОСС/ Първият непрекъснат пътнически полет Австралия-Великобритания пристигна на летище Хийтроу в Лондон.

Полет QF9 на компанията "Кантас" извърши пътуването от 14 498 км от Пърт за малко над 17 часа. Авиокомпанията използва самолет Боинг 787-9 "Дриймлайнър". Начинанието е част от амбициозните планове на "Кантас" да прибави ултра дълги полети към графика си. Главният изпълнителен директор Алън Джойс нарече новата услуга "маршрут, променящ играта":

"Това е исторически ден за Западна Австралия, исторически ден за авиацията и за компанията "Кантас". От днес това ще бъде първата авиационна връзка между Австралия и Европа, осъществена без прекъсване. Много сме развълнувани".

Преди началото на полета Джойс каза, че най-ранните полети на "Кантас" между Австралия и Великобритания, известни като "маршрута на кенгуруто", са отнемали четири дни и са включвали седем спирки.

Британският върховен комисар в Австралия Мена Роулингс каза: "Мисля, че има огромна психологическа разлика. Алън Джойс нарича полета "променящ играта" и мисля, че това е точно така. Да имаш възможността да се качиш на самолет на "Хийтроу" и да слезеш тук в Пърт е просто феноменално вълнуващо. Сигурна съм, че много хора ще се възползват от това".