Германски политик призова за връщането на Русия в Г-7
Секция: Коментари
25 Март 2018 10:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германски политик призова за връщането на Русия в Г-7

/КРОСС/ Западът трябва по-активно да използва канали за диалог с Русия, като един от тях може да бъде форматът на Г-7 + 1.

За това настоя в интервю за в. "Велт ам зонтаг" председателят на Свободната демократическа партия (СвДП) на Германия Кристиан Линднер.

"Препоръчвам да се засили използването на съществуващите канали за преговори с Москва. Освен това Русия отново трябва да се доближи до кръга на страните от Г - 8. Една междинна стъпка може да бъде форматът на G-7 + 1", каза Кристиан Линднер.

Ръководителят на СвДП също така каза, че е необходимо да се мисли за изпълнението на "задължителни" санкции срещу Русия запълното прилагане на споразуменията от Минск за деескалация на конфликта в източната част на Украйна. В същото време, политикът добави, че ограничителните мерки "са необходими сега".

През 2014 г. Руската федерация се оттегли от Г-8, когато членове на организацията, представлявана от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия, Канада и Япония обявиха бойкот на организаторите на срещата на върха, "Осем" в Сочи заради събитията в Крим.