Индустрия на бързи обороти на MachTech&InnoTech Expo от 26 до 29 март в Интер Експо Център
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Март 2018 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Индустрия на бързи обороти на MachTech&InnoTech Expo от 26 до 29 март в Интер Експо Център

/КРОСС/ Единственото в България изложение за машини и технологии в металообработката отваря врати дне

Започва осмото издание на изключителното по рода си специализирано изложение за машини и технологии в металообработката MachTech&InnoTech Еxpo, организирано от Интер Експо Център.

Форумът ще бъде открит на 26 март от 11 часа от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и управителя на изложбения комплекс Ивайло Иванов. За последните три години изложението отчита 40% ръст на площите и изложителите, с което се превръща в едно от ключовите събития за индустрията.

Роботи, автоматизирани машини и софтуерни приложения в действие очакват посетителите в Интер Експо Център. Технологични продукти от най-ново поколение и иновативни решения на над 150 водещи световни компании в сектора като Mazak, Kawasaki, Trumpf, Fanuc, Kuka, Yaskawa ще бъдат презентирани чрез техните български и регионални представителства.

Освен изложители от нашата страна, ще участват и фирми от Полша, Унгария, Китай, Италия, Турция, Швеция, Румъния, Израел, а специално колективно участие ще имат и водещи компании от Австрия. Благодарение на Българската търговско-промишлена палата, на 27 март делегация от немски компании ще посети MachTech&InnoTech Expo.

По традиция, като допълнение към богатия профил на изложението, на 28 март ще бъдат проведени и двустранни бизнес срещи (B2B MatchMaking) между български и чуждестранни компании.В рамките на този ден бизнесът ще дискутира най-важните предизвикателства пред Индустрия 4.0.

                  

Пълна автоматизация на процесите, по-ниски експлоатационни и енергийни разходи и засиленоекологично производство са сред целите на „новата" индустрия. Ето защо на изложението ще бъдат показани ново поколение роботи и роботи втора ръка в действие, както и колаборативни машини с изключителни характеристики. Най-малкият в света лазер ще докаже, че обработката и на особено фините детайли в производството е лесно възможна.

Умни машини и специализирани софтуерни приложения, които следят целия процес на производство, ще бъдат представени като ефективно решение за офиса и склада. Ще бъде проследена и тенденцията за развитие на индустрията в посока към модерни машини и продукти,  почистващи всичко до най-малкия детайл.

На 27 март, за първи път в историята на изложението, ще се проведе Sofia Industrial 3D Printing forum, чиято цел е да докаже с практически казуси и демонстрации, че използването на този тип принтиране като добавъчно производсто в интдустрията намалява времето за работа и материалните отпадъци. Форумът ще разшири представите на специалистите за ползите от 3D печата като революционна технология, която дава старт на иновативни проекти и създава нови бизнес модели.

„Интелигентна i-smart фабрика" и „Запознай се с твоя нов колега - робота"  са сред другите ключови събития на форума.

В богатата съпътстваща програма в дните на изложението компаниите  ще запознаят посетителите с особеностите на микроклетъчната технология за олекотен LSR  при инжекционни процеси, Кюри технологията за загряване при поялниците, интелигентен робот за спояване, както и специфични приложения на лазерното и точковото маркиране.

Други фирмени презентации ще наблегнат на технологиите за по-чиста индустрия. Сред темите са техническа чистота при индустриалното миене на части и детайли,  качество на въздуха, защита на здравето и чиста работна атмосфера при електронната и лазерната промишленост.

Специално внимание ще се отдели още на въпросите за дигитализация и адитивни технологии от 3D Systems за Индустрия 4.0, снижаване на производствените разходи чрез енергийна ефективност и технологии за мониторинг на производството и трансфер на производствени данни.

Не пропускайте най-новото от света на индустрията от 26 до 29 март в Интер Експо Център.

Пълната програма на изложението може да видите  ТУК.

Повече за новостите на МachTech&InnoTech Expo 2018 ТУК.

Паралелно, от 27 до 29 март, ще се проведе Вода София- единственото в България изложение за водния сектор.