Единственото изложение за водния сектор предлага иновативни решения от 27 до 29 март в Интер Експо Център
Секция: Технологии
27 Март 2018 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Единственото изложение за водния сектор предлага иновативни решения от 27 до 29 март в Интер Експо Център

/КРОСС/ Продукти и технологии от над сто световни бранда очакват посетителите на Вода София

В рамките на три дни, от 27 март, български и международни компании ще представят най-актуалното от сферата на модернизациите при добива, пречистването, ползването и обработката на води. Единственото у нас изложение с подобен фокус ще обърне внимание на ключови теми, важни за развитието на бранша не само в България, но и в Европа. На тазгодишното си издание Вода София привлича международен интерес на компании с директно участие от Германия, Австрия, Италия, Турция, Румъния, Хърватия и Словакия.

Ново поколение пречиствателни станции за бита и производството, модерни филтриращи системи, иновативни продукти, откриващи течовете навреме, дълговечни материали, които намаляват експлоатационните разходи са сред акцентите на Вода София. Уникални технологии за филтриране на водата запознават домакинствата и бизнеса с решения за по-чиста и здравословна вода.

Като част от изложението, на 27 и 28 март ще се проведе 10-ата международна конференция Булаква на тема „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор - иновативни решения и финансови стратегии", организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

                           

В конференцията ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Сред ключовите теми на форума са нуждата от инвестиции във ВиК сектора, финансово изгодни решения за отпадъчни води, управлението на отпадъчни води в държавите от Дунавския регион, обсъждане на нов закон за ВиК.
В допълнение на 27 март се организира семинар „Оценка и подобряване на енергийната ефективност в промишлеността със средствата на информационните технологии и автоматиката."

Несъмнено, наред с обновяването на държавната и общинска водна инфраструктура, технологиите са в полза и на почти всички индустриални производства. Много от представените на изложението продукти намират приложение не само във водопречиствателната индустрия, но и във фармацевтичната, и химическа индустрия. Енергетиката, здравеопазването, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, винопроизводството и производството на безалкохолни и слабоалкохолни напитки са също зависими от системите за пречистване и обработка на вода.

Не на последно място минната индустрия, строителството, противопожарната дейност, хотелиерството и спа центровете имат нужда от най-добрите водни технологии. Най-актуалното от сферата очаква всички посетители в дните от 27 до 29 март в Интер Експо Център.
Повече за изложението Вода София ще откриете ТУК.

Паралелно с Вода София, Интер Експо Център организира и единственото в България изложение за машини и технологии в металообработката MachTech&InnoTech Expo.