Huawei представя HUAWEI P20 and HUAWEI P20 Pro – пробив в комбинирането на технологиите и изкуството
Секция: Технологии
27 Март 2018 18:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представя HUAWEI P20 and HUAWEI P20 Pro – пробив в комбинирането на технологиите и изкуството

/КРОСС/ Huawei Consumer Business Group представи днес в парижката изложбена зала „Grand Palais" дългоочакваните нови смартфони от висок клас HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro. Флагманът HUAWEI P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера, като и двата модела демонстрират неподозирани до този момент функции с изкуствен интелект, комбинирайки технология и изкуство, за да вдъхнат спиращо дъха усещане за ново смартфон изживяване.

Huawei постави нови очаквания за смартфон фотографията с лансирането на първия модел с двойна камера HUAWEI P9. С дебюта на серията HUAWEI P20, компанията превръща заснемането на професионални качествени снимки в безпроблемно изживяване за всеки.

„Черпим вдъхновение от страна на хората на изкуството, за да развиваме непрекъснато нашия подход към дизайна и иновациите", споделя Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското звено на Huawei. „P серията изгражда успеха на база традициите в сътрудничеството с Leica.  Със своята новаторска тройна камера в HUAWEI P20 Pro, модерна двойна камера в P20, мощни функционалности с изкуствен интелект и в двата модела, най-активните граждани могат да уловят и споделят света във всичките му нюанси и в целия му блясък", добавя той.

Постигайки най-високите резултати в тестовете на DxOMark, серията HUAWEI P20 включва модерна, интелигентна фотографска система, която усъвършенства изживяването за потребителите.

Основните постижения в HUAWEI P20/P20 Pro:

  • Усъвършенствана фотографска система, която улавя повече светлина, повече детайли и красота - революционна тройна Leica камера и 5x хибридно приближение в HUAWEI P20 Pro, както и изцяло нова двойна Leica камера при HUAWEI P20;
  • Иновативни функции на камерата като Master AI - базирани на изкуствен интелект техники за професионална фотография, както и HUAWEI AIS - мощна технология с изкуствен интелект за стабилизация на изображенията, основа за непостижими до този момент нощни снимки от ръка;
  • Вдъхновен от светлината дизайн с фина тънка рамка и иновативен динамичен цветен градиент.
  • Изключителна производителност с процесора Kirin 970 с изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU) и нов интерфейс EMUI 8.1, базиран на AndroidTM 8.1, за бърза и гладка работа със смартфона.

Заедно с HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro, Huawei обяви и третото поколение на серията PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS. Устройството предлага емблематичния дизайнерски почерк и визия на Porsche Design и най-модерната технология на Huawei, налагайки нов стандарт в сегмента на премиум смартфоните.

Изключителна комбинация от изкуство и високи технологии за нови модни тенденции

Серията HUAWEI P20 се отличава с удивителна и модерна естетична визия. Най-забележителното е, че HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro идват и в нови изключителни, модерни цветове - Twilight и Pink Gold, постигнати чрез нанасянето на няколко слоя NVMC оптични покрития под стъклените панели, така че светлината се пречупва на повърхността и създава плавна промяна в цветовете на корпуса, от поразително синьо до ефекта на северното сияние. И двата модела ще бъдат предлагани също в цветовете Black и Midnight Blue.

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro също така разполагат с HUAWEI FullView дисплей (5,8-инчов за HUAWEI P20 и 6,1-инчов за HUAWEI P20 Pro), с ултра тънки рамки и впечатляващи съотношения на екрана към тялото, както и дисплей, който безпроблемно се слива със заоблените краища за удобно задържане в ръка.

Вдъхновено от светлината и технологията - невероятно устройство, създадено за всеки фен на фотографията

Серията HUAWEI P20 отразява изкуството на светлината с усъвършенствана система на основната камера, която издига на ново ниво практически всеки аспект на мобилната фотография. HUAWEI P20 Pro разполага с тройна Leica камера с най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента - конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Камерата интегрира и сензор за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете. С широка бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за улавяне на ясни детайли с перфектна чистота, HUAWEI P20 Pro включва и нови Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение за отлични снимки на обекти от голямо разстояние, както и по-голям високочувствителен сензор за изображенията, за улавяне на кадри в условия на ниска осветеност с ISO до 102400.

HUAWEI P20 надгражда предшественика си P10 с изцяло нова двойна Leica камера с 12MP сензор с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен сензор, подобрявайки способността на устройството да заснема кадри при ниска осветеност при съответните настройки. В допълнение, HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro поддържат стабилизация по шест оси и режим на бавно движение (slow motion) с 960 кадъра в секунда за ясни и детайлни кадри (неуловими с просто око, което е 4 пъти повече от стандартните 240fps). В режим Ultra Snapshot, устройствата могат да улавят кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука, дори при изключен екран.

Мастер фотография с изкуствен интелект за всеки и навсякъде

С процесора Kirin 970, базиран на невронна мрежа, серията P20 разпознава над 500 сценария в 19 различни категории, избирайки сама съответните настройки за невероятни и професионално изглеждащи кадри. HUAWEI AIS (AI стабилизиране на изображението) от своя страна поддържа заснемане от ръка на кадри с изключително качество, без да е нужен статив. Към това добавете изцяло новата за HUAWEI функция за предсказващ 4D фокус. В този режим камерата прогнозира движението на обектите и се фокусира върху тях с изключителна ефективност, за да заснеме техните най-дребни детайли, докато са в движение. Ново за цялата гама устройства е и т.нар. функция AI-Assisted Composition, която дава интелигентни предложения за правилна композиция, изправяне на хоризонта, позициониране на групата в групов портрет и пейзажни фотографии.

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветление - резултатът са красиви селфита с автоматични корекции на тена на кожата, деликатно очертани детайли на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

Huawei разработи и собствена версия на Prisma за гамата HUAWEI P20, която поддържа препоръки за филтри в реално време, базирани на разпознаването на обекти и сценарии. Скоростта на изчисление е 3-4 пъти по-висока от тази на облачната версия. Допълнително в партньорство с Google, моделите P20 поддържат Google ARCore, за да предоставят усъвършенствани възможности за изкуствен интелект.

Сътрудничество с PORSCHE DESIGN, което води до ново измерение на премиум качество и технология

PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS съчетава естетиката на марката на Porsche Design с инженерната експертиза на Huawei, налагайки нов стандарт в премиум смартфоните. Моделът разполага с тройна Leica камера с най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента - конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Това е първият в света смартфон с аерокосмическа технология за поддържане на безопасна температура. Освен това PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS има иновативен сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана, който позволява на потребителите да активират устройството, само с едно движение с пръст над дисплея. Сензорът за пръстови отпечатъци на гърба може да се използва и за отключване на устройството или за достъп до второ, сигурно място. 6-инчовият HUAWEI Mate RS с OLED 2K извит екран ще се предлага в черен цвят и за първи път в шикозния червен цвят.

Подобно на бизнес гамата Mate, P20 и PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS разполагат с HUAWEI SuperCharge зарядно, което има международен TÜV Сертификат за безопасност. HUAWEI P20 Pro и Mate RS идват с голяма 4000 mAh батерия, а P20 разполага с 3400 mAh, като и при двата модела консумацията на енергия се управлява от изкуствен интелект, за допълнително удължаване на живота й.  PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS е и първият смартфон на Huawei, който има бързо безжично зареждане.

Заедно с новите модели от серията P20, Huawei обяви два нови аудио аксесоара: HUAWEI FreeBuds и HUAWEI Active Noise Canceling Earphones.

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro са налични в Twilight, Black, Midnight Blue и Pink Gold. На българския пазар ще се предлагат цветовете Twilight, Black, Midnight Blue за P20 Pro и Black, Midnight Blue и Pink Gold за P20.