Политолози: Новата студена война вече започна
Секция: Интервюта
28 Март 2018 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолози: Новата студена война вече започна

/КРОСС/ „Новата студена война вече започна", обобщиха политолозите Кольо Колев и Димитър Ганев пред бТВ по повод шпионския скандал с отравянето на Сергей Скрипал, който доведе до експулсирането на руски дипломати по цял свят.

Според тях това, че премиерът Бойко Борисов е привикал българския посланик в Руската федерация Бойко Коцев е добър ход. „От една страна се солидаризираме, от друга не гоним дипломати", допълни Кольо Колев.

„Самата тази сценка с експулсирането на посланиците изглежда безумна. Обществеността не е получила нито едно потвърждение, че това идва от Русия. Тереза Мей била казала", коментира още Колев.

„Живеем в момента с най-ниската точка на отношенията между Запада и Русия от Кубинската криза насам. В последните четири години светът се движи към повишаване на напрежението и хората не си дават сметка колко сме близо до реален конфликт", коментира Димитър Ганев.

Той допълни още, че светът се намира в много ясен преход от еднополюсен към многополюсен. „Когато минаваме от един световен ред на друг, това минава през война", каза още Ганев.