Унгарската група BELAU води лятото в София - на 27 април в Мixtape 5!
Секция: Шоубизнес
30 Март 2018 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Унгарската група BELAU води лятото в София - на 27 април в Мixtape 5!

/КРОСС/ На 27 април ни кани на слънчево chillwave парти в клуб Мixtape 5!

Унгарската електро банда BELAU ще представи своята изключително нежна, лятна, свежа, топла и зареждаща музика в стил chillwave за първи път в София на 27 април. Симпатичните музиканти от

Будапеща, водени от основателя си Петър Кедвеш (композитор, китара, клавир), Кристиян Бузаш (бас) и чаровната и талантлива вокалистка Бебе Сечи (Böbe Szécsi) ще предизвикат лятото и усмивките ни с неповторимо слънчево chillwave парти в столичния клуб Mixtape 5.  Събитието е организирано от Panharmony, а билетите са в продажба в системата на Bilet.bg на цена 10 лв.

Групата BELAU е създадена в края на 2015 година, а още с дебютният си сингъл "Island of Promise" бандата постига страхотен комерсиален успех.

Песента им е избрана за рекламите на две световни марки (Telenor и Pepsi) и влиза в саундтрака на един от най-популярните сериали по унгарското HBO - „Aranyélet" (Златен Живот). В последствие "Island of Promise" става един от топ хитовете на Унгария и печели "специалната награда" на Hungarian Video Music Awards с ефектно и много семпло видео заснето в един дълъг кадър. Видеото има стотици хиляди гледания в You tube - вижте го!

                           

Дебютният албум на групата излиза през ноември 2016 и включва 12 песни в утвърденият вече стил BELAU. Той е със заглавие "The Odyssey", a в него участват няколко гост вокалисти от унгарската електронна и поп сцена. Албумът е отличен в категорията "най-добра електронна музика" на Hungarian Music Awards за 2017 година.

При това силно начало в пълен състав и с невероятен материал, бандата потегля на турне през лятото на 2016 г. в над 40 града.

Турнето им продължава и през 2017 г. с участия в ембламатичните фестивали - Sziget, Untold, Balaton Sound, както и с напълно разпродадени клубни гигове в Будапеща - в клуб "A38 (кораб-клуб на  Дунав) и клуб "Аквариум". Следват множество дати и участия в Англия, Германия (Reeperbahn Festival), Холандия (Eurosonic Noorderslag) и гостуват в (почти) всички страни от Източна Европа. За първи път ще видим и чуем прекрасните BELAU в София на 27 април в Mixtape 5!

Присъдинете се към събитието във facebook - TУК.

Билети можете да намеритe - ТУК.

Музиката на BELAU можете да чуете - ТУК.