Предстоящи събития на 31 март
Секция: Предстоящи събития
31 Март 2018 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 31 март

/КРОСС/  София.
От 09.00 часа празничното богослужение в столичния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец" (кв. „Горубляне", ул. „Самоковско шосе" № 75), с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще бъде оглавено от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим - главен секретар на Св. Синод на Българската православна църква. След края на църковната служба, пред храма националният омбудсман Мая Манолова ще дари пакети с храна на социално слаби и възрастни хора, събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо".

***
София.
От 09.00 часа в сградата на централния корпус на Софийския университет „Св. Климент Охридски", ще се проведе писмения изпит по обявения от ВСС конкурс за назначаване на длъжност „прокурор" в районните прокуратури.

***
София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои официалното откриване на Мото-сезон 2018г.

***
София.
От 11.30 часа от площад „Народно събрание" Олимпийските легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова, младият талант в алпийските ски Алберт Попов и участничката на Олимпиадата в ПьонгЧанг Теодора Пенчева ще поведат колоната на Велошествието и Велокарнавала.

***
София.
От 12.00 часа в Sofia Ring Mall ще се състои първата от серията изнесени инициативи, част от осиновителската кампания на ОП „Екоравновесие" - „Подари си приятел". В рамките на кампанията, кучета от общинските приюти се извеждат максимално близо до хората - в търговски центрове, паркове и градинки, за да може всеки желаещ да се запознае с тях и да ги поразходи.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб перото ще се проведе представяне на книгата „За доброто име на фирмата" на Ясен Гуев.

***
София.
От 19.00 часа на сцената на Театър Азарян ще бъде представено представлението „В очакване на Годо".

***
София.
От 19.00 часа в зала „Орфей" на парк „Македония" ще започне първата фестивална вечер на „Blagoevgrad Blues & Jazz"2018.

***
Благоевград .
От 11:00 часа пред зала „22 септември", където се намира и Почетното консулство на Казахстан в Благоевград, ще бъде отбелязан Казахстанският празник Науръз.

***
Бургас.
От 11.00 часа в конферентна зала на Гранд хотел и СПА „Приморец" ще се проведе премиерата на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот".

***
Варна.
От 11:00 часа в Концертната зала на Младежки дом, ще се проведе награждаването на лауреатите в Общинския конкурс „Възкресение Христово" за великденски рисувани яйца, рисувана и колажирана картичка; великденска украса и рисувано яйце.

***
Варна.
Два концерта, посветени на предстоящите празници - Цветница и Великден, ще бъдат изнесени в Градската художествена галерия „Борис Георгиев".От 11.30 часа започва концертът на смесен хор „Морски звуци", с диригенти Р. Щерева и Стефан Бояджиев - състави от хорова школа „Проф. Марин Чонев", съвместно с Хор на моряците - ветерани „Христо Манолов", с диригент Д. Димитров. От 17.30 часа ще пее Хорът на варненските момчета и младежи.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салон на НЧ „Искра"Театър ВЕСЕЛ представя: „Хитър Петър" - детски куклен спектакъл, представен от Куклен театър ВЕСЕЛ.

***
Габрово.
От 16.30 часа в Актовата зала на Национална Априловска гимназия ще се проведе Втората сесия на XIV Национален събор на Българския младежки Червен кръст.

***
Добрич.
От 08.00 до 16.00 часа в ЖК „Рилци" ще се проведе възстановка на пролетни обичаи „Пъстър Лазар, шарена Цветница".

***
Каварна.
От 11.00 часа на общоградския площад пред църквата „Свето успение Богородично" в Каварна ще се проведе честване на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

***
Карлово.
В 10.00 часа в „Бухаловия хан" ще се проведе работилница за великденска украса.

***
Монтана/с. Медковец.
От 09.00 часа, на Лазарова събота, Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил ще оглави архиерейска света Литургия в храм "Св. Параскева", село Медковец.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред кметството на район „Тракия" на бул. „Освобождение" ще се състои официално откриване на Велосезон 2018. В 10.30 часа ще бъде даден старт на 3-километров веломаратон до парк „Лаута".

***
Пловдив.
В 10.00 часа рокерите ще се съберат на ул. „Данаил Николаев", близо до бул. „Руски", а в 12.00 часа ще дадат началото на новия мотосезон, след което ще потеглят към Бачковския манастир за традиционнен водосвет.

***
Пловдив.
В 17.00 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей ще се проведе концерт в памет на маестро Крикор Четинян. Ще участват певци и диригенти от цяла България, Гърция и Турция.

***
Пловдив.
В 19.00 часа в Комплекс С.И.²Л.А. ще се състои концерт на група ФСБ.

***
Шумен.
От 12.00 часа в ДКТ „Васил Друмев" ще се състои творческа среща с ръководителите на съставите участници в 13-тите Национални ученически театрални празници.