Папа Франциск: Ад не съществува
Секция: СВЯТ
31 Март 2018 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск: Ад не съществува

/КРОСС/В интервю с атеиста и негов дългогодишен приятел Еудженио Скалфари папа Франциск заяви, че Ад не съществува и осъдените души просто "изчезват". Това е отричане на 2000-годишното учение на католическата църква за реалността на Ада и вечното съществуване на душата.

Интервюто между Скалафи и папата беше публикувано на 28 март 2018 г. в "Ла Република", съобщи CNSnews. Интервюто е със заглавие "Папата: Чест е да те нарекат революционер".

На въпрос на Скалфари къде се наказват лошите души, папа Франциск казва: "Те не са наказани, онези, които се покаят, получават Божията прошка и влизат в ранга на душите, които го очакват, но онези, които не се покаят и затова не могат да бъдат простени, изчезват. Няма Ад, има изчезване на грешните души".

CNSnews припомня, че в интервю през 2007 г. папа Бенедикт XVI казва: „Исус дойде, за да ни каже, че иска всички да отидем в Рая и че Ада, за който е казано толкова малко в наше време, съществува и е вечен за тези, които затворят сърцата си за неговата любов".