40 семейства останаха без покрив след пожара в Сандански
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Април 2018 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
40 семейства останаха без покрив след пожара в Сандански

/КРОСС/Един страшен пожар в нощта срещу събота в Сандански се размина без жертви и ранени хора, но с евакуация и изключително сериозни материални щети. Десетки семейства обаче ще трябва да посрещнат Великден или в опожарените си домове, или извън тях, ако те са необитаеми. Има ли кой и как да помогне на тези хора?

40 семейства оставаха без дом. Нито един от опожарените апартаменти не е годен да живеене. 39 от семействата имат алтернатива и ще живеят временно при свои близки и приятели. Едно от семействата с 8-месечно бебе, обаче, остана без покрив. То е настанено в апартамент под наем на сметката на Община Сандански.

А щетите са големи. Абсолютно всяка вещ е обгоряла в апартаментите.

„Пожарът е настъпил около 12 часа полунощ. Баба и дядо са били тук. Излезли са по най-бързия начин от апартамента. Прозорците са изпочупени от огъня. Дядо не е в добро здраве. Разчитаме на подкрепа от държавата. Апартаментът не е застрахован", разказа Марин, чиито баба и дядо са били в апартамента по време на пожара.

До вторник сградата ще остане необитаема. Забранено е на хората да се връщат по домовете си. Архитекти и инженери ще направят обстоен анализ дали сградата става за живеене след пожара.