Вицепремиерът Валери Симеонов, патрон на „Компания на годината”: за бизнес климата у нас и кадровата криза...
Секция: ИКОНОМИКА
02 Април 2018 17:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепремиерът Валери Симеонов, патрон на „Компания на годината”: за бизнес климата у нас и кадровата криза...

/КРОСС/ На 19 април 2018 г. в хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА - Успехът на фокус" - целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club.

„България днес е изправена пред безпрецедентни предизвикателства по отношение на пазара на труда. За пръв път в модерната ни история икономиката ни работи близо до максималния си капацитет и имаме остър недостиг на кадри в почти всички бизнес сектори.

Успешното партньорство между правителството и бизнеса позволи да се направят първите стъпки в либерализирането на вноса на квалифицирани работници от трети държави. Надявам се именно чрез подобно взаимодействие да се набележат още перспективни мерки, които да позволят на българската икономика да използва максимално и надгради най-ценния си ресурс - хората", отбеляза вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който е патрон на икономическия форум и годишните награди „Компания на годината".

Най-актуалните теми и основни предизвикателства пред икономиката на България са предмет
на форума, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април.

Бизнес и Държава ще обсъдят как образованието да се развива в синхрон с новите изисквания на бизнеса.

"Икономика на хората" е водещата тема, по която най-добрите специалисти в България ще анализират пазара на труда в условията на криза на човешкия ресурс в страната.

Вторият панел ще акцентира върху "Изграждане и утвърждаване на работодателска марка" /Employer branding/. Ще бъдат изнесени лекции с добри практики за изграждането на работодателска марка и иновациите в областта на привличане и задържане на кадри.

Икономическият форум ще приключи с една от най-актуаните теми, а именно „Цифрова икономика и умения на бъдещето". Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни ще вземе участие, като даде ценна информация за промените във влизащия в сила „Общ регламент за защита на личните данни".

Вечерта за четвърта поредна година ще се състои Церемонията по награждаване на компаниите, които реализират успешни практики у нас, повишаващи доверието на клиенти и служители към тях и превръщащи ги в предпочитания партньор в бизнеса.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.