Предстоящи събития на 4 април 2018
Секция: Предстоящи събития
04 Април 2018 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 4 април 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович, която е в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2 от 10.30 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Хърватия. В 11.35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа председателят на НС Цвета Караянчева ще се срещне с министъра на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в хотел КООП София заместник-министър Деница Николова ще председателства заседание на Комитета за наблюдение на Програма за междурегионално сътрудничество УРБАКТ ІІІ.

***
София.
От 10.00 часа в Информационното бюро на Европейския парламент в България (ул. „Георги С. Раковски" 124) евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк организира конференцията „ЕС в търсене на смисъл". Участие в събитието ще вземе председателят на Движението за права и свободи - Мустафа Карадайъ.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър А., Красимир В. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 5 на ул. „Московска" 33 ще се проведе на брифинг за промените в проекта на Наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт в София. Промените ще бъдат представени от Председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Председателят на комисията по транспорт Екатерина Йорданова и Зафир Зарков.

***
София.
От 12.15 часа на Терминал 2 на летище "София" с полет от Рим ще се завърнат участниците в XXVI Национална антарктическа експедиция.

***
София.
От 13.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителството на разширението на 149 СУ „Иван Хаджийски" в район „Овча Купел" 2 , ул. „Феникс".

***
София.
От 12.30 часа в зала „София" на Бест Уестърн Сити хотел Европейският полицейски съюз (ЕПС) и Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) организира пресконференция на тема „Въвеждане на минимални стандарти за полицейско оборудване, екипировка и обучение в Европа".

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерство на вътрешните работи ще се състои брифинг във връзка с предприетите действия по осигуряването на обществения ред и безопасността на Великден.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Шерго З., Алдин А. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христоско В., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Валери Д. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Б., Данаил С. и др., на които е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.00 часа в галерия SYNTHESIS ще бъде представена изложбата на Никола Михов „МОЯ ЛИЗА".

***
София.
От 19.00 часа в Централния Военен клуб ще се проведе концерт, част от празненствата „Невруз", с които се отбелязва пристигането на пролетта.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Историческия музей ще се бъде открита гостуваща изложба от специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в град Трявна, озаглавена „От ръката тревненска".

***
Благоевград.
От 12.30 часа в отдел „Изкуство" на Регионална библиотека „Д. Талев" ще се проведе инициативата „Писани яйца".

***
Благоевград.
От 14.00 часа ще се проведе Брифинг по повод предстоящите Великденски празници проведе в КАТ-Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в отдел „Изкуство" на Регионална библиотека „Д. Талев" Шеф Иван Манчев да представи книгата си „Мечти и кошмари".

***
Варна.
От 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия (площад „Св. св. Кирил и Методий" №1), Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще произнесе своето Пасхално послание.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Калин Калевски ще проведе приемен ден за граждани.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в библиотеката на НЧ „Надежда 1869" Клуб приятели на книгата ще проведе среща с писатели-хумористи от Велико Търново на тема: „Светът е оцелял, защото се е смял".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе концерт на преподавателите от катедра „Музика" при ВТУ „Св.св.Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев" ще бъде открита юбилейна изложба на Тодор Тодоров /живопис/ и Иван Сираков /скулптура/.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата "Акведуктите по българските земи II - IV век" на д-р Иван Църов.

***
Велико Търново.
В 21.00 часа в Клуб "Мелън" ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Александър Гайдев.

***
Видин.
От 09.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски" и митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужена Преждеосвещена св. Литургия.

***
Видин.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" ще се проведе Великденско ателие за деца.

***
Видин.
В 11.00 ч. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети филиал "Звънче" на детска градина "Мир", гр. Дунавци, за да направи лично дарение. (Филиалът се намира в гр. Видин, в близост до кв. "Нов път", зад бившия завод за режещи инструменти - ЗРИ)

***
Видин.
От 17.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски" и митрополитски храм „Св. Николай Чудотворец" ще бъде отслужено Малко повечерие.

***
Видин.
От 17.00 часа в новата сграда на Административен съд - Видин, находяща се на ул. "Цар Симеон Велики " № 3, в Заседателната зала на ет. 2. ще се проведе пресконференция с Георги Чолаков - председател на Върховен административен съд и председатели на отделения във ВАС, присъствали на отчета на дейността на Административен съд - Видин.

***
Враца.
От 09.00 часа в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски" ще бъде отслужена Преждеосвещена света литургия.

***
Враца.
От 10.30 часа ще се проведе инициативата „Детска градина с по-зелен двор" с участие на деца от ДГ „Българче" Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа в сградата на ОДМВР-Враца директорът Янко Янколов ще даде брифинг, на който ще запознае медиите с работата на МВР в дните Великденските празници.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на Художествена галерия „Иван Фунев" ще се проведат XXIX Зимни четения „Да създаваш любопитство" - Тихомир Машов.

***
Добрич.
От 10.00 до 13.00 часа във фоайето на Младежкия център ще се проведе Великденска творителница.

***
Добрич.
От 11.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе Великденски концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев", част от общинската компания „Бъди здрав".

***
Дупница.
От 18.30 часа в Спортната зала ще се проведе Великденски благотворителен концерт под патронажа на кмета на Община Дупница инженер Методи Чимев и председателя на Общинския съвет Емил Гущеров. Мотото на благотворителната проява е „За повече жадувани бебета в Дупница".

***
Карлово.
От 09.00 часа в пункта на БЧК - Карлово, намиращ се на бул. „Освобождение" № 28, ще започне раздаването на хранителни помощи - ІІ транш за най-нуждаещите се лица.

***
Монтана.
От 18.30 часа в Младежкия дом ще се състои концертът „Тракийска палитра" с участието на народната певица Пепи Христозова, фолклорен танцов ансамбъл „Младост" и певческа група „Пъстренец Jr.".

***
Перник/с. Кладница.
В землището на с. Кладница, в района на Държавно ловно стопанство - Витошко - Студена ще се проведе залесяване на служителите от Изпълнителна агенция по горите, партньорски организации и журналисти. В рамките на събитието е предвидена пресконференция.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени за точене на ДДС и опит за вземане на кредит със сведения менте от Креди Агрикол.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в сградата на Комплекс за социални услуги „Свети Георги", намираща се на бул."Цариградско шосе" № 102, ще се бъде открит Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Тургут А., на който е повдигнато обвинение, че на 03.07.2015 г. е нарушил правилата за движение на автомагистрала „Тракия", като е шофирал в насрещното движение.

***
Пловдив.
От 17 часа в Балабановата къща в Стария град ще се проведе празничен „Пролетен концерт".

***
Пловдив.
От 18 часа в галерия „Пловдив" във фоайето на сградата на Общински съвет ще се открие фотоизложбата „Добре дошли в България!".

***
Русе.
От 11.00 часа в Парка на възрожденците, в Алеята между Тенис клуб „Приста" и църквата „Всех Святих", ще бъдат залесени 10 фиданки - чинари във връзка с Деня на залесяването във връзка с Деня на залесяването.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детска градина „Слънчо" гостува Читалищната библиотека при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856". Ще започне инициативата Голямото Великденско четене.

***
Симитли./ с. Брежани.
От 10.30 часа от площада на село Брежани ще започне акция по залесяване с брежански кестен. На събитието ще участва кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Брежани Благой Стефанов, представители на Югозападно предприятие, лесничеи и работници от Горско стопанство Симитли, както и представители и членове на сдружение „Хора и традиции".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 315 в сградата на ОДМВР-Сливен ще се проведе брифинг във връзка с предприетите мерки, свързани с обезпечаване на пътната и пожарна безопасност, както и опазване на обществения ред по време на Великденските празници.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала "Май" сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков и с концертмайстор Силва Топузян ще изнесе Великденски концерт .

***
Сливен.
От 17.30 часа в "Узунова къща" ще бъде открита и зложбата на преподаватели от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий, озаглавена "Приятели" . Ще бъдат представени картини на трима художници Иван Узунов, Мария Караиванова и Стоян Илиев.

***
Смолян.
от 10,30 часа на Амфитеатър - Нов център жителите и гостите на град Смолян ще имат възможност да получат фиданки от служителите на Държавно горско стопанство - Смилян.

***
Смолян.
От 18.30 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" ще се проведе Великденски концерт с участието на читалище „Екзарх Стефан" - Широка лъка и фолклорен ансамбъл „Манол Радичев" - село Гела.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия - Стара Загора ще бъде представена изложба на известния български скулптор, старозагореца проф. Валентин Старчев.

***
Хасково.
От 10.30 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Димов" ще бъде представен спектактълът „Абра театра". Събитието е част от празничния календар на Община Хасково по повод Великден.

***
Хасково.
От 19.00 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Димов" ще се състои Великденски концерт с участието на Детски хор "Орфей" с диригент Елена Цветкова, който ще изпълни Църковнославянски песнопения. Събитието е част от празничния календар на Община Хасково по повод Великден.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се проведе обществено обсъждане на касовото изпълнение на бюджета на Община Шумен за 2017 г.

***
Ямбол.
От 17.00 часа на тържествена церемония в Ритуалната зала на Обредния комплекс ще бъдат връчени наградите в сферата на здравеопазването в Ямбол.

***
Шумен.
От 10.30 часа в РУ- Шумен ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА на пресконференция ще бъде представена програмата на предстоящия фестивал „Шумен рок".