Калоян Паргов, БСП-София: Столична община не гледа на сигурността като на водещ приоритет
Секция: ПОЛИТИКА
05 Април 2018 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов, БСП-София: Столична община не гледа на сигурността като на водещ приоритет

/КРОСС/ Столична община не гледа на сигурността като на водещ приоритет. Има нужда от повече средства за видео-наблюдение. Не че не се дават, но те не са достатъчно.

Това каза пред журналисти Калоян Паргов, председател на групата на „БСП - лява България" в Столичния общински съвет и лидер на БСП-София, коментирайки темата за сигурността в столицата, предаде Фокус.

„За съжаление не виждаме сигурността да е приоритет за Столична община и това е тема, която върви от 2-3 години насам, особено на фона на терористичните актове в цяла Европа. Неведнъж ние сме предлагали Столична община да покаже, че това е приоритет по два начина.

Първият - когато г-жа Фандъкова назначи зам.-кмет по сигурността, който е специалист по тези въпроси и второ - повече средства", коментира Калоян Паргов. По думите му сериозен проблем е и битовата престъпност, който според него се разраства.

„Това, което слушаме от докладите на СДВР и от отчетите ясно показват, че има съответните рискове за гражданите", аргументира се той. Според Калоян Паргов са необходими и повече средства за справяне с проблема.