Русия обещава твърд отговор на новите санкции
Секция: Русия
07 Април 2018 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия обещава твърд отговор на новите санкции

/КРОСС/ Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ срещу руски бизнесмени, предприятия и висши представители, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Няма да оставим тази атака или която и да било нова антируска атака без твърд отговор", заяви в декларация руското външно министерство. "След като не постигна никакъв резултат с 50-те предишни серии от санкции, Вашингтон продължава да плаши с отказ на американски визи, заплашва руския бизнес със замразяване на активи и авоари, но забравя, че отнемането на чужда частна собственост и пари се нарича кражба", гласи декларацията.

Според Москва американските санкции вкарват Съединените щати в категорията страни, които са "врагове на пазарната икономика и на честната и свободна конкуренция, тъй като те използват административни методи, за да елиминират конкуренти на чуждите пазари". "Никакъв натиск няма да отклони Русия от пътя, който е избрала. Той само ще покаже неспособността на САЩ да постигнат целите си и ще консолидира руското общество. Съветваме Вашингтон да се освободи възможно най-бързо от илюзията, че е може да се говори с нас, като се използва езика на санкциите", се казва в декларацията на руското външно министерство.

САЩ наложиха вчера санкции срещу 38 личности и предприятия, които се прибавят към 24-те санкционирани в средата на март в отговор на намесата в избори и на кибератаките, за които е обвинявана Русия.

Между хората, на които са наложени санкции, има олигарси, близки до Кремъл и техните предприятия, висши руски представители и руската компания за износ на оръжия Рособоронекспорт, напомня АФП.

Олигархът Олег Дерипаска каза, че решението на САЩ да му наложат санкции е "неоснователно, смехотворно и абсурдно" . "Събитията от тази сутрин са много неуместни, но не и неочаквани", се казва на декларация на Дерипаска, цитирана от Ройтерс.