792 000 долара ще струва нощувката в първия космически хотел
Секция: Туризъм
07 Април 2018 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
792 000 долара ще струва нощувката в първия космически хотел

/КРОСС/ Първият в света хотел в орбита около Земята ще отвори врати на 5 април 2022 г. съобщи Лайф. Той ще получи названието "Аврора" и ще бъде построен от американската компания Orion Span (Орион Спан) със седалище в Хюстън.

В орбита ще бъде изведен един модул, в който ще може да се поберат шестима души, включително двамата членове на екипажа. Нощувката в хотела ще струва 792 000 долара.

Оставането само една нощ там обаче ще е невъзможно. За 12-дневно пребиваване в "Аврора", 3-месечна предполетна подготовка и транспортиране до и от космическия хотел ще трябва да се платят 9,5 милиона долара.

При това разработването на подобен модул ще струва десетки милиони долара. На посетителите ще бъде предложено да участват експерименти, свързани с отглеждане на плодове и зленчуци в околоземна орбита. Ако на клиентите на хотела им домъчнее за дома, ще могат да ползват високоскоростен безжичен интернет.

"Аврора" ще се намира на разстояние 322 км от земната повърхност и ще извършва една обиколка около нашата планета за 90 минути. По този начин обитателите на хотела ще могат да наблюдават 16 слънчеви залеза и изгрева в денонощието.

Желаещите да отдъхнат в космическия хотел ще трябва да планират това предварително, като внесат депозит от 80 хиляди долара. Регистрацията на места в хотела вече е започнала.