Заев: Не можем да влезем в НАТО с името БЮРМ
Секция: ПОЛИТИКА
08 Април 2018 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заев: Не можем да влезем в НАТО с името БЮРМ

/КРОСС/ Македонският министър-председател Зоран Заев заяви, че е невъзможно Македония да влезе в НАТО под временното име БЮРМ, предава македонската медия „Стандард".

„Някои казват, че може да влезем и под името БЮРМ, но аз смятам, че това не е възможно. Защо? Самият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви това, когато бе тук, че не може да извърши нещо подобно. И това е честен подход. Ние няма да получим покана за членство в НАТО, ако не намерим решение на проблема, който Гърция има с нашето конституционно име", заяви Заев.

На въпрос дали ще срещне гръцкия си колета Алексис Ципрас след празниците, Заев заяви, че „следва среща между двамата външни министри Никос Кодзиас и Никола Димитров след празниците".

„Смятам, че след това ще приближи моментът, в който трябва да следва среща между мен и Ципрас. Ако чуят гражданите, че се насрочва среща между Заев и Ципрас, това означава конкретно практическо потвърждение, че преговорите са в правилната посока и че е възможно да се стигне до решение. Аз вярвам, че това е възможно, смятам, че е добре за Македония да се случи колкото може по-рано, защото това за нас означава пълна гаранция за получаване на дата за започване на преговори за членство в ЕС, но и автоматична покана за членство в НАТО", допълни македонският министър-председател.