Юлия Скрипал е изписана от болницата и скрита на сигурно място
Секция: СВЯТ
10 Април 2018 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлия Скрипал е изписана от болницата и скрита на сигурно място

/КРОСС/ Юлия Скрипал е изписана от болницата, съобщиха телевизия „Скай нюз" и BBC. След като бе изписана от болницата, тя бе отведена на сигурно място, твърди BBC NEWS, съобщава RT.

Преди дни се появиха информации, че и бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори. Новината беше съобщена от телевизия "Скай нюз" и цитирана от световните агенции.

Случаят "Скрипал" започна на 4 март, когато бившият полковник от ГРУ, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата дъщеря Юлия бяха изложени на въздействието на невропаралитичен газ.

От Лондон твърдят, че той е разработен в Русия и на тази основа се заключи, че Москва е отговорна за случилото се. Руската страна категорично отхвърли обвиненията, посочвайки, че програмата за разработването на подобен вид газ не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

Великобритания изгони 23-ма руски дипломати и предприе други антируски мерки, след което Москва отговори, изгонвайки същия брой служители на британското посолство.