Борисов: В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска просперитет и мир на Балканите
Секция: ПОЛИТИКА
10 Април 2018 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска просперитет и мир на Балканите

/КРОСС/ "Благодаря за поканата. Можем да видим само преди 20 години какво се е случило и през последните няколко години всички с радост наблюдаваме как икономиката, инвестициите вървят нагоре. В едно нещо съм абсолютно убеден - ЕС иска мир и просперитет на Балканите". Това каза премиерът Бойко Борисовв в Мостар на 21-ото издание на международния икономически панаир. Тази година Сърбия е основен партньор на изложението и съорганизатор заедно с председателството на Босна и Херцеговина.

"Вучич полага особено големи усилия и знам колко му е трудно, за да продължи процеса и да запази мира. В общи линии настроението не е много оптимистично. Не бива да бъдем егоисти и да си мислим, че даден конфликт ще подмине някой от нас. Да проявим разум", обърна се Борисов към всички лидери на Балканите. 

"Европейският съвет заедно с колегите от Западните Балкани ще проведе среща на 16-ти-17-ти май. Ще се постараем Тачи да участва в нея, въпреки че не всички са признали Косово. Като казвам, че съм песимист, имам предвид в последните седмици тези престрелки, които се случиха между Сърбия и Косово. Безкрайно съм откровен с вас. Надявам се президентът Тачи да намери начин да разреши тези проблеми. Ние - политическият елит на Балканите трябва да решим проблема. Нищо друго няма значение", каза още премиерът.