Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
11 Април 2018 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "Емигрантите движат икономиката", това е водещото заглавие на вестник "Земя". По данни на БНБ чуждестранните инвестиции са едва 902 милиона евро, докато изпратените от гурбетчиите и живеещите зад граница българи са 1 милиард и 200 милиона евро.

"Проявлението на глобалната криза в България беше именно в драматичния спад на инвестициите в основен капитал", пише "Сега". "България се разделя с модела на растеж, основан на изобилна и евтина работна ръка", пише още в анализа на "Индърстри уоч", който вестникът помества.

"Стандарт" помества телевизионно интервю с директора на Националната кардиологична болница проф. Генчо Начев, който пояснява, че Касата ще покрива до една пета по-малко от досега за цената на различните видове импланти.

"Болен здравна каса носи", пише във водещото си заглавие по темата "Труд".

"24 часа" пише, че по заповед на Борисов е изтеглена новата скала за ТЕЛК, срещу която протестират хората с увреждания. Реформата първо ще бъде обсъдена с тях и после системата ще приеме промените, пояснява вестникът. Това е решено след среща на премиера с министрите на финансите, на здравеопазването и на труда и социалната политика.

Интерпретацията по темата на "Дума" гласи: "Уплашени от протеста, управляващите изтеглиха промените за ТЕЛК".

"Добрич и София не дават Желяз" - гласи водещото заглавие на "Стандарт". Работа в кол център на фирма от Маями с офис в София е причина за искането на американските власти младият мъж да бъде екстрадиран.

Вестник "Сега" помества репортаж за избягали от диктатурата в Еритрея бежанци, настанени в център "Враждебна" в столицата. Броят на хората, които остават у нас легално или нелегално, непрекъснато нараства, отчитат от правозащитни организации.

В "24 часа" има подробна информация как се отразява нощният труд на организма ни. Отчетено е, че се повишава рискът от онкозаболяване с 20 на сто.

Ректорът на Университета по библиотекознание проф. Стоян Денчев се включва в дискусията за висшето ни образование, инициирана от "Труд", с предложението да се разработи и незабавно да се приложи концепция за окрупняване на ВУЗ-овете.