"Барса" и Меси на колене пред "Рома"
Секция: СПОРТ
11 Април 2018 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Барса" и Меси на колене пред "Рома"

/КРОСС/ "Рома" направи нещо, което италианските медии определяха като "Мисия невъзможна", побеждавайки "Барселона" с 3:0 в среща-реванш между двата тима от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Така, благодарение на гола на чужд терен при поражението с 1:4 в първия двубой на "Камп Ноу", тимът на Еузебио Ди Франческо сътвори чудото и продължава към полуфиналите.

Наставникът на италианския вицешампион изненадващо смени любимото си 4-3-3 с 3-2-3-2, като в атака Един Джеко действаше заедно с Патрик Шик. Тимът на "Барса" не намери отговор не само на този тактически ход, но и допусна да бъде тотално надигран.

Още в 6-ата минута Даниеле Де Роси изведе отлично Един Джеко, който не овладя добре топката, но все пак с второто си докосване я прати в мрежата зад Тер Стеген - 1:0.

До края на първото полувреме "Рома" създаде добри положения, с пропуски обаче се отчетоха Шик и Джеко.

След паузата домакините продължиха да действат агресивно и в 56-ата минута Един Джеко нахлу в наказателното поле, бе повален от Жерар Пике, и главният съдия посочи бялата точка. Дузпата бе превърната в гол от капитана Даниеле Де Роси - 2:0. В този момент тифозите на "Рома" вече вярваха в обрата.

Вместо да реагират, играчите на "Барселона" оставиха инициативата на "римските вълци". Все пак в 74-ата минута Меси се измъкна на добра позиция и стреля силно, но право в ръцете на Алисон, който тази вечер имаше доста по-малко работа от обикновено.

"Джалоросите" дочакаха своя миг и в 82-ата минута Костас Манолас засече с глава центриране от ъглов удар за 3:0, пращайки в екстаз тифозите на "Олимпико". "Барса" опита натиск в оставащите минути, "Рома" обаче удържа и се класира за полуфиналите на най-авторитетния клубен турнир в света.

Жребият за полуфиналната фаза е в петък, 13 април, от 14:00 ч.