Експерт: Онлайн също носим отговорност за действията си
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Април 2018 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експерт: Онлайн също носим отговорност за действията си

/КРОСС/ Всеки един от нас, живеейки в интернет, използва инструменти, програми и платформи и трябва да носи отговорност, както го прави в реалния живот. Това подчерта в студиото на „Тази сутрин" експертът по киберсигурност Ясен Танев.

Според него след безпрецедентното изслушване на Марк Зукърбърг в американския Конгрес вероятно ще се появи и комерсиална версия на „Фейсбук", която ще се плаща или с пари или с добиване на криптовалути от компютрите на потребителите.

„Бизнес моделът на „Фейсбук" (към момента - б.р.) е такъв - притежават средата, хората, интересите им, знаят кой от какво се интересува и предоставят достъп на рекламодателите до своята аудитория. Това е класически медиен подход, но с много внимателно таргетиране", коментира експертът.

Той отбеляза, че за първи път сенаторите се посочили Европа като добър пример заради новия регламент за защита на личните данни, с който компаниите ще бъдат задължени да казват какво съхраняват, защо го съхраняват, докога го съхраняват, с кого го споделят и как потребителите могат да изтрият всичките си данни или да свалят резервно копие.