Tърсят в Алпите изчезнал германски магнат
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Април 2018 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Tърсят в Алпите изчезнал германски магнат

/КРОСС/ Швейцарската и италианската полиция търсят изчезналия в Алпите германски магнат в търговията на дребно Карл-Ериван Хауб, предава Ройтерс.

В събота той карал ски извън писта и не се върнал. Петдесет и осем годишният Хауб, чието семейство е едно от най-богатите в Германия, е главен изпълнителен директор на компанията за търговия на дребно "Тенгелман", която притежава веригите магазини ОБИ и КиК. Швейцарската полиция в кантона Вале съобщи, че спасителни екипи са разположени и от двете страни на швейцарско-италианската граница, а алпийската спасителна служба близо до град Аоста, Италия, обяви, че търсенето продължава.

Говорителка на "Тенгелман" заяви днес, че няма нови сведения къде е Хауб, а германският всекидневник "Ханделсблат" помести писмо на брат му Кристиан до служителите на компанията. В него той посочва, че семейството не е изгубило надежда и отбелязва, че Карл-Ериван е опитен скиор и планинар. Карл-Ериван Хауб е от петото поколение на семейството, започнало бизнеса си през 1867 г. с внос на кафе и чай. Баща му Ериван Хауб почина миналия месец в имението си в Уайоминг.