Пони се роди в зоопарка на Добрич
Секция: ЛЮБОПИТНО
11 Април 2018 20:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пони се роди в зоопарка на Добрич

/КРОСС/ За първи път в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди пони. Новороденото е от породата шотландско пони и е рожба на двойката Маша и Некропол. Бебето се е родило в ранните часове на 12 март и е с черна окраска.

Малкият красавец се радва на добро здраве и може да се види от посетителите в зоопарка. Породата шотландско пони е кръстена на островите, от които произлиза, и сега е една от най-известните породи понита в света. Цветът на животните от тази порода се променя в зависимост от сезона, като най-често срещани са черен и тъмно кафяв. Понитата са любима атракция за децата, защото са внимателни, добронамерени и интелигентни по природа.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален за България и за Източна Европа. Той е създаден по българо-швейцарски проект с богата дървесна и храстовидна растителност, удобен транспорт и пешеходни връзки.

Обитателите на Зоопарка са над 250. Сред тях са лами, кози муфлони, коне на Пржевалски, европейски бизон и голямо разнообразие от птици. Мечките Берна и Константин се събудиха от своя зимен сън и са готови за нови приключения и игри. Първите новородени през тази година в добричкия зоопарк са камерунски козлета, родени през януари.