Деца обсъждаха тормоза в училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Април 2018 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деца обсъждаха тормоза в училище

/КРОСС/ Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова проведе дискусия с ученици в 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов" в гр. София относно тормоза в учебните заведения. В нея се включи и директорът на училището Диян Стаматов.

Децата с удоволствие говориха по най-горещите теми, обхващащи агресията, тормоза, обидите, изолацията и последващата самоизолация. Присмехът също присъства в ежедневието на подрастващите. "Обвиняват ме, че нещо съм направил", "Удрят ме нарочно". С кого споделяте проблемите си, на кого имате доверие са въпросите, които разпалиха емоциите на учениците. Споделянето на тайните на приятелите си в интернет е една нова форма на тормоз. Децата разсъждаваха на тема приятелство и кой е истински приятел.

Д-р Лилова призова учениците да разпространят идеята за кутията, в която всеки, станал жертва на агресия, може да подаде сигнал за това, като направят и дарят на други столични училища. Ученици написаха своите идеи за намаляване на тормоза и агресията в училище, като обещаха да направят поне една своя стъпка за промяна към добро. Те направиха пътека от обещани стъпки, с която ще бъдат по-толерантни и добри един към друг.