„Фейсбук” не е организация за следене, обяви Зукърбърг пред Конгреса
Секция: Технологии
11 Април 2018 18:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Фейсбук” не е организация за следене, обяви Зукърбърг пред Конгреса

/КРОСС/ Основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг заяви, че социалната мрежа не е организация за следене, съобщават световни агенции.

Той направи коментара по време на изслушване пред членове на Камарата на представителите на САЩ. Втори пореден ден Зукърбърг е изслушван от американските законодатели. Вчера Зукърбърг даде показания пред Сената. 44-ма сенатори го разпитваха в продължение на 5 часа.

Шефът на социалната платформа подчерта, че управлява технологична компания и не вярва, че тя принадлежи към медийния или финансов сектор.

Относно скандала с британската компания Cambridge Analytica, която неправомерно е използвала лични данни на милиони потребители на "Фейсбук", Зукърбърг отрече, че има паралели с организации за наблюдение и поясни, че потребителите винаги могат да изтриват информация, която публикуват в мрежата.

Социалният медиен оператор има "инженери, които пишат код" за услуги, продължи той, но призна, че мрежата също предоставя инструменти за плащане и видеосъдържание като спорт.

В понеделник "Фейсбук" започна да уведомява потребителите, чиято информация е използвана неправомерно от Cambridge Analytica, разкри той.

Зукърбърг призна, че негова лична информация е била продадена на трета страна. Той е категоричен, че са "неизбежни" регулации в сектора.