Трилър на "Бернабеу", "Реал" се измъкна с дузпа в края
Секция: СПОРТ
12 Април 2018 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трилър на "Бернабеу", "Реал" се измъкна с дузпа в края

/КРОСС/ "Реал" Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионска лига, въпреки че загуби с 1:3 от "Ювентус" насред "Сантяго Бернабеу". Испанският гранд спечели първия двубой в Торино с класическото 3:0 и продължава напред с общ резултат 4:3. Класирането за Топ 4 на Стария континент обаче бе осигурено от спорна дузпа в последните секунди, превърната в гол от обичайния заподозрян - Кристиано Роналдо.

Срещата започна отлично за гостите от Италия, които поведоха още във втората минута с попадение на Марио Манджукич. В 37-ата минута хърватинът отново бе точен и удвои аванса на "Старата госпожа".

В добавеното време на първата част Рафаел Варан от "Реал" нацели напречната греда.

След паузата "Реал" имаше добри положения, но Буфон и защитата пред него не се пропукаха. Стигна се до 61-ата минута, когато стражът на "кралския клуб" Кейлор Навас сбърка и Блес Матюиди направи резултата 3:0 в полза на "Ювентус".

В края на мача имаше изключителна драма. Бенатия избута Васкес в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Дузпата обаче не бе 100-процентова. За бурната си реакция срещу съдийското решение вратарят на "бианконерите" Джанлуиджи Буфон бе изгонен. Впоследствие Кристиано Роналдо разстреля резервият страж Шчесни и за пореден път измъкна "Реал" от тежка ситуация.

Така "белите" крачат към нова успешна защита на титлата си и спечелването ѝ за трета поредна година.

Жребият за полуфиналната фаза на Шампионска лига е в петък, 13 април, от 14:00 ч.