Цацаров: От Вашингтон поискаха да бъдат задържани още четирима българи, отказахме
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Април 2018 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров: От Вашингтон поискаха да бъдат задържани още четирима българи, отказахме

/КРОСС/ От Интерпол във Вашингтон преди около час и половина в българското МВнР са получени документи да бъдат задържани още четири български лица. Две жени и двама мъже, те са установени в София. Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който направи изявление във връзка с искането за екстрадиране на българския гражданин Желяз Андреев, предава Фокус.

Главният прокурор уточни, че става дума за двама мъже - родени през 1980 г. и 1986 г., и две жени - родени през 1987 г. и 1969г., за които е установено от органите на МВР, че се намират на територията на град София и единствените действия, които могат да бъдат предприети спрямо тях е незабавно издаване на постановление и задържане. „Задържането се претендира на същото основание, каквото се претендира за Желяз Андреев - на базата на същите обвинения, на същите съдебни актове, които са издадени.

Това означава, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния компетентен окръжен прокурор, който трябва да внесе искания в Софийски градски съд за временно задържане", обясни Цацаров.

"Българските граждани трябва да бъдат защитени от българската прокуратура", каза още Цацаров.