Българка загина при катастрофа с автобус в Малта
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Април 2018 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българка загина при катастрофа с автобус в Малта

/КРОСС/ Българка, която от години живее в Испания, загина при катастрофа с туристически автобус в Малта. 37-годишната Елисавета Авдала е била сред пътниците в двуетажен открит автобус, с който се правят туристически турове за разглеждане на забележителности.

Инцидентът станал близо до столицата Валета в понеделник. Едно от предположенията е, че шофьорът е карал прекалено близо до тротоара и е ударил машината в един от клоните на дърво, пише "Дарик".

От раните си са загинали 62-годишна белгийка и Елисавета. Две деца на 6 и 8 години са в болница в критично състояние. С тежки травми са още двама възрастни.

24-годишният шофьор на автобус е разпитан от полицията, след като също е бил прегледан в болница и е преминал първоначалния шок от катастрофата.

Елисавета живеела и работела от около 18-19 години в Испания. Вероятно това е причината медиите в Малта да пишат, че тя е испанка. Жената е родена в София и има еврейски корени. В социалните мрежи нейни приятели поднасят съболезнования на близките й и я определят като прекрасен човек.

Още около 50 души туристи от Белгия и Великобритания са пострадали при катастрофата.