Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
14 Април 2018 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Водеща тема за излизащите днес столични вестници е вчерашната тежка автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха 6-ма души, а над 20 бяха ранени.

Вестник "24 часа" цитира полицаи след инцидента, които са коментирали, че, "ако (пътниците) бяха с колани, можеха да са живи".  Всекидневникът посочва, че "по закон използването на колани е задължително, ако автобусът има такива. Няма обаче забрана рейсове да се движат и без колани. По думите на собственика на фирмата превозвач Георги Атанасов автобусът е чисто нов и има обезопасителни колани. Той заяви още, че шофьорите призовават пътниците да ги слагат, но няма как да ги задължат, допълва "24 часа".

7 от ранените са с опасност за живота, информира вестник "Труд" и цитира думи на шофьора на автобуса Веселин Георгиев, който казва, че след удара от кола в средната част на автобуса, той е станал неуправляем. По думите му, инстинктивната му реакция е била да завие наляво, но превозното средство е станало неуправляемо, посочва "Труд".

Вестник "Стандарт" съобщава, че президентът Румен Радев ще посети Москва преди 24 май. По информация на всекидневникът все още не е ясна точната дата на пристигането му, но се очаква това да стане в дните около 19 май.