Проведе се първа част от заседанието на Младите европейски социалисти в България
Секция: ПОЛИТИКА
14 Април 2018 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проведе се първа част от заседанието на Младите европейски социалисти в България

/КРОСС/ Президентът на Младите европейски социалисти (ЙЕС) Жоао Албъкърк, целият секретариат на ЙЕС, млади европейски лидери и представители на ръководството на МО в БСП проведоха първата си работна среща на Позитано 20.

 Деница Златева, зам.-председател на НС на БСП поздрави европейските социалисти с думите: „Щастлива съм да видя толкова много млади хора от толкова различни държави. За мен е чест да бъдете наши гости и се радвам, че ръководството на Младежкото обединение в БСП е домакин на заседание на Бюрото на Младите европейски социалисти.

 Като заместник-председател на БСП искам да ви споделя, че след изборите миналата година ние имаме най-младата парламентарна група, като почти половината са на възраст под 40 години. Съвсем скоро ни предстоят местни избори и съм убедена, че тенденцията към подмладяване на нашите представители във властта ще продължи. Успях да се запозная с дневния ред на заседанието и съм впечатлена от амбициозната програма и темите, които сте предвидили. Пожелавам ви успешно заседание и ползотворни дебати.”

Очаква се лидерът на левицата Корнелия Нинова да се срещне с европейските социалисти утре.

Основен предмет на обсъжданията, заложен в дневния ред, в първия ден от форума е бъдещето развитие на Европа и мястото на младите хора в нея. В дискусията активно участие взе Вероника Делибалтова, председател на МО в БСП и Николай Бериевски, международен секретар на МО в БСП.

Друга тема от дневния ред на европейските социалисти бе укрепване и подобряване социалния стандарт на младите хора в Европа, което да доведе до практическа промяна на техния живот с конкретни младежки политики. Отбелязана бе и необходимостта от увеличаване на средствата за Младежка гаранция като един от ключовите механизми за справяне с безработицата сред младите.

Бяха очертани и перспективите пред сътрудничестовото на ЙЕС и Младежко обединение в БСП. В бъдеще се предвижда съвместно реализиране на  тематични семинари, зимни университети и летни лагери.