Няма промяна в състоянието на част от пострадалите при катастрофата на магистрала "Тракия"
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Април 2018 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма промяна в състоянието на част от пострадалите при катастрофата на магистрала "Тракия"

/КРОСС/ Няма съществена промяна в състоянието на пациентите, настанени в болница "Св. Анна" в София, след катастрофата на магистрала "Тракия" при Вакарел в петък.

Те са стабилизирани и са контактни. По информация на дежурния лекар, най-тежко пострадалата жена е на апаратна вентилация. Все още не е отминала опасността за живота на пациентите.

При катастрофата загинаха 6-ма души, а 23 бяха ранени. Заради трагедията вчера беше ден на траур.

Нощта е преминала спокойно за пациентите, които бяха настанени в "Пирогов" след катастрофата край Вакарел в петък. 13-годишното момче остава в детската реанимация на спешната болница и днес. То е в стабилно състояние, а направените контролни изследвния показват, че белият му дроб вече е разгънат и притокът на кислород към организма възстановен. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Майката на момчето вече е изписана от травматологията, където беше приета заради наранявания по ръката. Другата жена продължава да е в хирургията, без непосредсвена опасност за живота към момента. Четвъртият пострадал беше прегледан и изследван в спешното отделение и след това освободен.

Тежка катастрофа стана на фаталния петък 13-и на в района на Вакарел. Пътнически автобус на фирма "Юнион Ивкони", пътуващ от Бургас за София се преобърна. При инцидента загинаха 6 души, а 23, сред които и дете, бяха ранени. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ бяха настанени 4-ма пострадали.