Съдът отмени глоба на кмета на Септември, за да стартира наказателно производство
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2018 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът отмени глоба на кмета на Септември, за да стартира наказателно производство

/КРОСС/  Административният съд в Пазарджик отмени глоба от 1000 лв., наложена на кмета на община Септември Марин Рачев, и възобнови наказателно производство срещу него за нарушение на закона за публичните финанси.

Паричната санкция е била наложена от Агенцията за държавна финансова инспекция, след като е било установено, че Марин Рачев се е разпоредил с пари от такса битови отпадъци, които са целеви, и ги е пренасочил неправомерно за дейности по озеленяване, водоснабдяване и канализация.

По искане на специализираната прокуратура административната глоба е отменена, което дава възможност за образуване на наказателно дело, т.к. септемврийския кмет не може да бъде наказван за едно и също деяние два пъти.

С отмяна на глобата се дава възможност за извършване на процесуално-следствени действия срещу Марин Рачев за събиране на доказателства и повдигане на обвинение за извършено престъпление от общ характер по чл. 254 от НК, мотивира решението си административният съд в Пазарджик. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.