Кметът на Хитрино беше призован като свидетел по делото за инцидента с товарния влак
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Април 2018 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Хитрино беше призован като свидетел по делото за инцидента с товарния влак

/КРОСС/ "Човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино", смята кметът на селото Нуридин Исмаил, който днес беше призован като свидетел по делото за инцидента с товарния влак. Обвиняеми за катастрофата и последвалия взрив на 10 декември 2016 г. са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

"Днес е труден ден за мен. Връщам се към трагедията", сподели след като беше разпитан кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Той обаче беше категоричен, че институциите и хората са действали по най-добрия начин:
"Това, че не се стигна до взривяването на цистерна и остана само с взрив от изтичането на самия газ. Аз съм благодарен на хората, които се включиха - "Бърза помощ", полиция, пожарна. Не виждам какво друго бихме направили в един момент".

"Убеден съм, че причината за инцидента със седем жертви и десетки пострадали, е високата скорост на влака", посочи Нуридин Исмаил, попитан каква присъда очаква за машинистите: "Такъв инцидент и с толкова жертви - имаме млада жена, която още не вижда. Представяте ли си тази жена да не може да си види децата. Тежки са последствията и мисля, че е справедливо те да бъдат осъдени"