За първа година в България се проведе глобалният конкурс Chivas Masters
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Април 2018 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първа година в България се проведе глобалният конкурс Chivas Masters

/КРОСС/ Chivas Regal оценява креативността и духа на барман общността у нас с първата по рода си надпревара за бармани

Финалното състезание между бармани от цяла България в първия по рода си конкурс в България „Chivas Masters", се проведе на 17 април в клуб „Bedroom" в София. За победител беше отличен Герман Гочев от град Варна, който демонстрира най-високи професионални умения, креативност и харизма. Тази година в основата на конкурса е поставена темата за барманската общност, а участниците бяха предизвикани да създадат питие за Chivas, което да е вдъхновено от тънкостите на занаята и ежедневните предизвикателства зад бара. Победителят получи правото да участва в световния финал на състезанието в Лондон през юли месец. Там той ще се изправи срещу най-добрите бармани в света в битка за титлата „Chivas Grand Master" и за голямата награда - посещение на световното събиране на коктейл общността в Ню Орлиънс „Tales of the Cocktail 2018".

По време на българския конкурс, всеки участник изпрати видео, в което приготвя свой уникален коктейл и споделя какво го е вдъхновило да създаде своята напитка и каква е неговата лична мотивация да върши работата си с желание и креативност. Избрани бяха 10 финалисти - професионални бармани от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе. На финала на конкурса вчера всеки барман разполагаше с няколко минути, за да забърка 2 дози от коктейла си и да презентира пред журито и гостите своята напитка. Специален гост на събитието и жури в конкурса бе глобалният посланик на Chivas Regal - Макс Уорнър, носител на награда Spirited за най-добър международен бранд посланик. Той коментира: "В Chivas Regal вярваме, че щедростта и успехът вървят ръка за ръка. Вяра, вдъхновена от основалите - братя Джеймс и Джон Чивас, които споделяха успеха си с местната общност, когато бизнесът им преуспяваше. Това са ценностите, които са оказали влияние върху Chivas Masters още от самото начало."

„Chivas Masters" е международна платформа за бармани, организирана от първото луксозно уиски в света - Chivas Regal. Провежда се за пета година на глобално ниво и за първа година у нас, отличавайки барманите, които споделят основните ценности на своята общност, сътрудничеството и щедростта на Chivas Regal.

Състезанието е посветено на героите на нощта - барманите, които имат силата да превърнат всяко обикновено излизане в неповторима вечер. Провежда се в 24 страни от шест континента и предлага уникалната възможност на барманите да развият своите умения в среда на съвместна работа, учейки се от колеги и професионалисти от цял свят. Победителите от всички 24 страни ще продължат към международния финал, за да представят своя пазар и да се състезават за най-желаната титла - глобален шампион на „Chivas Masters 2018".

Тазгодишният голям финал ще се проведе в Обединеното кралство - както в столицата Лондон, така и в дестилерията Strathisla в Speyside, духовния дом на Chivas Regal. По време на поредица от магистърски курсове и интензивни индивидуални и екипни предизвикателства, уменията и творчеството на барманите ще бъдат тествани в сътрудничество с техни колеги-финалисти, за да постигнат споделен успех.